Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Η 5η μέρα επιφυλάσσει συγκινήσεις με τέσσερις τελικούς

 Runbeat Team   18:20 19-07-2022  

Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Η 5η μέρα επιφυλάσσει συγκινήσεις με τέσσερις τελικούς


Χωρίς πρωινό πρόγραμμα θα κυλήσει η 5η ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Όρεγκον, όμως το απογευματινό πρόγραμμα (ξημερώματα Ελλάδα) αναμένεται να προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις.

Οι τέσσερις τελικοί, αλλά και οι ημιτελικοί στα 200μ. ανδρών και γυναικών αναμένεται να διατηρήσουν το ενδιαφέρον αμείωτο, ενώ θα διεξαχθεί και ο πρώτος γύρος των 400μ. εμπ. γυναικών με την παρουσία των Sidney McLaughlin, Dalilah Muhammad και Femke Bol.

 

Πρώτος χρονικά θα διεξαχθεί ο τελικός του ύψους γυναικών. Η Nicola Olyslagers (πρώην McDermott) πήρε το ασημένιο μετάλλιο πίσω από τη Mariya Lasitskene στο Τόκιο πέρυσι και η Yaroslava Mahuchikh το χάλκινο, αλλά η Ουκρανή αθλήτρια είναι αυτή που πρωταγωνιστεί φέτος στο ύψος. Φυσικά υπολογίσιμη είναι και η Eleanor Patterson, αλλά και οι Iryna Gerashchenkov και Elena Vallortigara.

Στον τελικό της δισκοβολίας των ανδρών αναμένεται μεγάλη μάχη ανάμεσα στους Kristjan Ceh και Daniel Stahl.

Από εκεί και πέρα όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στους τελικούς των 400μ. εμπ. ανδρών και στα 1500μ. ανδρών.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις συζητήσεις που γίνονταν γύρω από το όνομα του Karsten Warholm και το κατά πόσο θα είναι έτοιμος στο Όρεγκον. Η παρουσία του στα προκριματικά και η είσοδός του στον τελικό με χρόνο 48:00 έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις.

Πλέον μένει να δούμε πόσο γρήγορα μπορεί να τρέξει και εάν ο Alison Dos Santos είναι έτοιμος να γράψει το δικό του όνομα στην ιστορία των νικητών του Όρεγκον. Ο Dos Santos βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ πολύ καλή σεζόν διανύει και ο Rai Benjamin. Ένας από τους τρεις θα βρεθεί σε καλύτερη μέρα και θα πανηγυρίσει τη νίκη. Εκτός κι αν υπάρξει κάποια τεράστια έκπληξη.

Πολλά είναι τα ερωτηματικά και στον τελικό των 1500μ. Jakob Ingebrigtsen και Timothy Cheruiyot δείχνουν να είναι τα φαβορί, όμως δεν βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση ή τουλάχιστον αυτό έδειξαν στους προηγούμενους αγώνες που μετείχαν. Ο Ollie Hoare και ο Samuel Tefera θα προσπαθήσουν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία τους, ενώ υπολογίσιμοι είναι και οι Abel Kipsang, Josh Kerr, Jake Wightman και Stewart McSweyn.

Η 5η μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος αναμένεται συναρπαστική…

Το αγωνιστικό πρόγραμμα (σε ώρες Ελλάδας. Οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ3):

03:15 400μ. εμπ. γυναικών- σειρές

03:40 Ύψος γυναικών- τελικός

04:05 200μ. γυναικών- ημιτελικός

04:33 Δισκοβολία ανδρών- τελικός

04:50 200μ. ανδρών- ημιτελικός

05:30 1500μ. ανδρών- τελικός

05:50 400μ. εμπ. ανδρών- τελικός