Π. Τριβυζάς: «Δεν μου αρκεί να πάω σε μία μεγάλη διοργάνωση, φέτος θέλω τη διάκριση»

 Πάνος Κατσαρός   18:03 06-01-2022  

Π. Τριβυζάς: «Δεν μου αρκεί να πάω σε μία μεγάλη διοργάνωση, φέτος θέλω τη διάκριση»


Έτοιμος να διεκδικήσει διακρίσεις μέσα στο 2022 δείχνει ο Παναγιώτης Τριβυζάς, ο οποίος έχει επιστρέψει εδώ και λίγο καιρό από το Βελιγράδι όπου πραγματοποίησε μία μίνι προετοιμασία, προκειμένου να συνεχίσει τις προπονήσεις του με το γκρουπ του Κώστα Βογιατζάκη. Ο έμπειρος δρομέας της Εθνικής ομάδας και του Παναθηναϊκού, μίλησε στο Runbeat για τον μεγάλο του στόχο, που δεν είναι άλλος από την διάκριση σε μία μεγάλη διοργάνωση.

 

«Η προετοιμασία μου πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Είχα πάει για δύο εβδομάδες στο Βελιγράδι, όπου δουλέψαμε πιο συστηματικά και επιστρέψαμε πίσω στη βάση μας, στον Άγιο Κοσμά, για να συνεχίσουμε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται φέτος. Δουλεύουμε μαζί με το γκρουπ και τον προπονητή, Κώστα Βογιατζάκη» είπε σχετικά με τις προπονήσεις που κάνει αυτή την περίοδο ο Έλληνας δρομέας.

«Γιατί όχι να μην λάβω μέρος και σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα»


Ο Παναγιώτης Τριβυζάς θα τρέξει τον πρώτο του αγώνα στις 21 Ιανουαρίου σε μίτινγκ στη Λιόν, όπου θα αγωνιστεί στα 60 μέτρα. Στόχος του δρομέα του Παναθηναϊκού για φέτος είναι να λάβει μέρος σε αγώνες εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά και να κυνηγήσει την διάκριση σε σημαντικές διοργανώσεις.

«Θα μπούμε στους αγώνες του κλειστού επειδή βλέπουμε ότι είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Γι’ αυτό και θα επιδιώξω να λάβω μέρος σε κάποιους αγώνες στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα, για να συγκεντρώσω όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους γίνεται για το Ranking, και να πάω στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που γίνεται στο Βελιγράδι.

 

Το ξέρω ότι είναι δύσκολο, γιατί δεν είμαι καθαρός αθλητής των 60 μέτρων, ειδικεύομαι στα 200 μέτρα, παρόλα αυτά δεν παύει να είναι ένα αγώνισμα που με βοηθάει στην καθαρή μου ταχύτητα. Από εκεί και πέρα και εάν έρθουν τα ανάλογα αποτελέσματα και αυτό που περιμένουμε, γιατί όχι να μην λάβω μέρος και σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα».

«Θέλω να διεκδικήσω τη διάκριση»


Η προσπάθεια για διάκριση σε σημαντική διοργάνωση, θα ξεκινήσει από τους Μεσογειακούς Αγώνες του καλοκαιριού: «Από εκεί και πέρα, ο μεγάλος μας στόχος είναι ο ανοικτός στίβος. Έχουμε πολλές και πολύ σημαντικές διοργανώσεις. Έχω ξαναπεί φέτος ότι δεν θέλω απλά να πάω σε κάποια διοργάνωση. Θέλω να διεκδικήσω τη διάκριση. Δεν μου αρκεί να πάω πάλι σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έχω ξαναπάει.

Φέτος θέλω να κυνηγήσω τη διάκριση και αυτό θα ξεκινήσει από τους Μεσογειακούς Αγώνες, που είναι η πρώτη δυνατή διοργάνωση το καλοκαίρι, χρονικά. Στη συνέχεια υπάρχει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μόναχο και γιατί όχι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Όρεγκον».