Οι πέντε κορυφαίοι άνδρες και γυναίκες

 Runbeat Team   9:37 24-11-2021  

Οι πέντε κορυφαίοι άνδρες και γυναίκες


Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την 1η του Δεκέμβρη θα ανακοινωθούν ο κορυφαίος αθλητής και η κορυφαία αθλήτρια στίβου για το 2021 ημέρα καθώς είναι προγραμματισμένη η τελετή των βραβείων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

 

Αρκετοί ήταν οι αθλητές και οι αθλήτριες που ξεχώρισαν με τη φετινή παρουσία τους στις μεγάλες διοργανώσεις, όμως μετά από την ψηφοφορία κοινού και ειδικών επελέγησαν οι πέντε φιναλίστ άνδρες και γυναίκες. Να υπενθυμίσουμε ότι στους άνδρες υποψήφιος ήταν και ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος όμως τελικά δε βρίσκεται στην τελική πεντάδα την οποία αποτελούν οι εξής:

Joshua Cheptegei (Ουγκάντα)

«Χρυσός» Ολυμπιονίκης στα 5.000μ., «ασημένιος» Ολυμπιονίκης στα 10.000μ. και ρεκόρ δύο μιλίων με χρόνο 8:09.55.

Ryan Crouser (ΗΠΑ)

«Χρυσός» Ολυμπιονίκης και νικητής του Diamond League στη σφαιροβολία, ήταν ανίκητος όλη τη χρονιά και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ τόσο στον κλειστό όσο και στον ανοικτό στίβο.

Mondo Duplantis (Σουηδία)

«Χρυσός» Ολυμπιονίκης στο επί κοντώ, και νικητής στο Diamond League καθώς επίσης και «χρυσός» πρωταθλητής στον κλειστό στίβο.

Eliud Kipchoge (Κένυα)

Νικητής στον Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο με τη μεγαλύτερη διαφορά σε Μαραθώνιο από το 1972, νικητής στον Μαραθώνιο Enschede.

Karsten Warholm (Νορβηγία)

«Χρυσός» Ολυμπιονίκης στα 400μ. Εμπ., νικητής του Diamond League και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 400μ. εμπ και την καλύτερη επίδοση στον κόσμο στα 300μ. εμπ.

Από τις γυναίκες οι πέντε που βρέθηκαν να διεκδικούν τελικά τον τίτλο τη κορυφαίας είναι οι εξής:

Sifan Hassan (Ολλανδία)

Νικήτρια στα 5.000μ. και στα 10.000μ. στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, ενώ ήταν τρίτη στα 1.500μ. Έσπασε το Παγκόσμιο ρεκόρ στα 10.000μ.

Faith Kipyegon (Κένυα)

Νικήτρια στα 1.500μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες, νικήτρια του Diamond League, ενώ σημείωσε ρεκόρ Κένυας στα 1.500μ.

Sydney McLaughlin (ΗΠΑ)

«Χρυσή» Ολυμπιονίκης στα 400μ. Εμπ. και στα 4Χ400μ., ενώ έσπασε δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ. εμπ.

Yulimar Rojas (Βενεζουέλα)

Νικήτρια στο τριπλούν στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, νικήτρια στο Diamond League και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο τριπλούν.

Elaine Thompson-Herah (Τζαμάικα)

«Χρυσή» Ολυμπιονίκης στα 100μ., 200μ. και 4Χ100μ. Νικήτρια στα 100μ. στο Diamond League, ενώ σημείωσε Εθνικό ρεκόρ στα 100 και 200μ. έχοντας παράλληλα σημειώσει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο όλων των εποχών.