Οι καλύτερες στιγμές του… MVP «Bottle Claus» στον μαραθώνιο του Βερολίνου όπου έκανε το παγκόσμιο ρεκόρ ο Kipchoge (Vid)

 Runbeat Team   19:42 28-09-2022  

Οι καλύτερες στιγμές του… MVP «Bottle Claus» στον μαραθώνιο του Βερολίνου όπου έκανε το παγκόσμιο ρεκόρ ο Kipchoge (Vid)


Όσοι είδαν τον μαραθώνιο του Βερολίνου, σίγουρα θα πρόσεξαν τον ενθουσιώδη ποδηλάτη που κάθε φορά που έδινε ένα μπουκάλι στον Eliud Kipchoge πανηγύριζε με την ψυχή του. Ο λόγος για τον αρκετά γνωστό πλέον, Bottle Claus ή αλλιώς Claus Henning-Schulke που αποτέλεσε για ακόμα μία φορά πολύτιμος συνεργάτης του Κενυάτη στον δρόμο για το παγκόσμιο ρεκόρ (2:01:09).

Ο Γερμανός που έδωσε το μπουκάλι στον Kipchoge και στους 13 σταθμούς τροφοδοσίας, αποτελεί εθελοντής του μαραθωνίου του Βερολίνου από το 1998 και έχει βοηθήσει τον Κενυάτη τρεις φορές συνολικά στον συγκεκριμένο αγώνα. Τα μπουκάλια που λαμβάνουν οι ελίτ αθλητές στους αγώνες είναι ειδικά διαμορφωμένα για τον κάθε ένα, με ένα μείγμα υδατανθράκων, ηλεκτρολυτών και νερού για να διατηρήσουν την ενέργειά τους.

 

Όπως είναι φυσικό, η δουλειά του δεν είναι κάτι το εύκολο, καθώς πρέπει να φροντίσει να δίνει το μπουκάλι στον αθλητή με τον σωστό τρόπο, προκειμένου εκείνος να μην χάσει την στάση, αλλά και να μην του πέσει το παγούρι.

Θυμίζουμε ότι το 2018, ο Kipchoge είχε δηλώσει ότι δίχως τον «Bottle Claus», δεν θα είχε καταφέρει να φτάσει στο παγκόσμιο ρεκόρ. Κάτι βέβαια το οποίο ισχύει και στην φετινή του προσπάθεια.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του «Bottle Claus» στον αγώνα του Βερολίνου: