Οι κακόβουλες εφαρμογές υγείας που πρέπει να απεγκαταστήσουν όλοι οι αθλητές

 Runbeat Team   18:30 21-10-2021  

Οι κακόβουλες εφαρμογές υγείας που πρέπει να απεγκαταστήσουν όλοι οι αθλητές


Σε πρόσφατο άρθρο της, η ιστοσελίδα τεχνολογίας «Android Authority», παρουσίασε έναν αριθμό εφαρμογών Android, οι οποίες είναι άκρως επικίνδυνες για τα προσωπικά μας δεδομένα, αλλά και τα στοιχεία που αποθηκεύονται στα κινητά μας.

Οι συγκεκριμένες εφαρμογές χρησιμοποιούν μία τεχνική παραλλαγής, γνωστή και ως «Δούρειο ίππο», ή αλλιώς «Trojan», η οποία δεν «μολύνει» τα αρχεία μίας συσκευής, όμως τα υποκλέπτει. Ανάμεσα σε αυτές τις εφαρμογές, βρίσκονται και αρκετές που χρησιμοποιεί ένας μεγάλος αριθμός δρομέων και αθλητών, καθώς για πολλούς, ένα app μπορεί να αποτελέσει πολύ σημαντικό σύμμαχο της προπόνησής τους.

 

Οι παρακάτω εφαρμογές έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνες, καθώς εκτός από τον λόγο για τον οποίο τις έχουμε κατεβάσει (που μπορεί να είναι για να κρατάμε το πρόγραμμα γυμναστικής, να γνωρίζουμε τους καρδιακούς μας παλμούς, να μετράμε την απόσταση που τρέχουμε κ.α.), είναι σε θέση να υποκλέπτουν σημαντικά προσωπικά μας δεδομένα, όπως αριθμούς πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, αλλά και αρχεία. Γι’ αυτό λοιπόν, συστήνεται σε όσους έχουν κάποια από τις παρακάτω εφαρμογές, να τις απεγκαταστήσουν.

Πιο αναλυτικά:

Heart Rate and Pulse Tracker

Heart Rhythm

Lifeel – scan and test

Fitness Point

Heart Rate and Meal Tracker

Pulse App – Heart Rate Monitor

Fitness Trainer

Heart Rate Pro Health Monitor

FastPulse – Heart Rate Monitor