Οι διοργανώσεις στίβου με την παρουσία θεατών στο 50% της πληρότητας

 Runbeat Team   20:18 22-06-2021  

Οι διοργανώσεις στίβου με την παρουσία θεατών στο 50% της πληρότητας


Οι οδηγίες της ΓΓΑ και το νέο ΦΕΚ επιτρέπουν την παρουσία φιλάθλων στις ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις ατομικών αθλημάτων και πιο συγκεκριμένα, προβλέπουν την παρουσία θεατών έως και 50% της χωρητικότητας των εξεδρών, όταν πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση επιτρέπεται η παρουσία θεατών έως 50% της χωρητικότητας των εξεδρών σε:

αγώνες ατομικών αθλημάτων, σε ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις με χρήση μάσκας, αρκεί να τηρούνται ένα από τα παρακάτω:

* Οι φίλαθλοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και να έχουν εκδώσει το σχετικό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

* Να έχουν νοσήσει και να έχουν εκδώσει το σχετικό πιστοποιητικό (με ισχύ 2 έως 9 μήνες μετά τη νόσηση)

* Να φέρουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self-test, το οποίο θα έχει διενεργηθεί εντός 24ώρου από την προγραμματισμένη ώρας της διοργάνωσης.

Η νέα αυτή απόφαση θα επιτρέψει στους φίλους του κλασικού αθλητισμού να παρακολουθήσουν (ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες της ΓΓΑ) τις διοργανώσεις που θα διεξαχθούν από εδώ και πέρα.

 

Οι σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες/Διοργανώτριες Αρχές των οποίων οι αθλητές υπόκεινται σε έλεγχο COVID-19 έχουν την υποχρέωση να διατηρούν στο αρχείο τους τις βεβαιώσεις των διαγνωστικών εργαστηρίων για τα τεστ αντιγόνου για COVID-19 που έχουν διενεργηθεί, για τουλάχιστον τέσσερις (4) μήνες, καθώς ενδέχεται να ζητηθεί η προσκόμισή τους στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

*Από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή συστήνεται, όταν υπάρχει η δυνατότητα, να διενεργείται μοριακό τεστ (PCR test) αντιγόνου COVID-19, καθώς έχει μεγαλύτερη ευαισθησία σε σχέση με τo τεστ αντιγόνου ταχείας ανίχνευσης (rapid test).

* Στις περιπτώσεις που τα τεστ αντιγόνου ταχείας ανίχνευσης (rapid test) διενεργούνται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, για την λήψη Βεβαίωση αποτελέσματος, ο ενδιαφερόμενος αθλητής θα εισέρχεται στην πλατφόρμα www.gov.gr και στο πεδίο «Υγεία και πρόνοια». Κατόπιν στο πεδίο «Κορωνοϊος COVID-19 και «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19».

Για τις περιπτώσεις ανήλικων αθλητών που διενεργούν τεστ αντιγόνου ταχείας ανίχνευσης (rapid test) σε κλιμάκια του ΕΟΔΥ, θα προβλεφθεί διαδικασία μέσω ΚΕΠ για τη λήψη Βεβαίωσης αποτελέσματος και θα ανακοινωθούν νεότερα επί του θέματος τις προσεχείς μέρες όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Αναλυτικά οι διευκρινίσεις της ΓΓΑ