Οι αθλήτριες που θηλάζουν θα μπορέσουν τελικά να πάρουν μαζί τα παιδιά τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες

 Runbeat Team   11:32 06-07-2021  

Οι αθλήτριες που θηλάζουν θα μπορέσουν τελικά να πάρουν μαζί τα παιδιά τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες


Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters, οι διοργανωτές άλλαξαν την αρχική τους απόφαση μετά από πολυάριθμες καταγγελίες και τελικά θα επιτρέψουν στις αθλήτριες που θηλάζουν και πρόκειται να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, να πάρουν στο Τόκιο τα παιδιά τους.

Πρόσφατα, η Kim Gaucher, μέλος της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Καναδά που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες  δήλωσε: «Πρέπει να επιλέξω αν είμαι μαμά ή αθλήτρια», επειδή αρχικά δεν της επέτρεπαν να πάει στο Τόκιο με την τριών μηνών κόρη της. «Δεν μπορώ να φανταστώ το πως μπορώ να πάω στο Τόκιο χωρίς την κόρη μου», πρόσθεσε.

 

Έτσι λοιπόν, η απόφαση που έβαζε ένα πολύ μεγάλο ζήτημα στις μαμάδες αθλήτριες που θα βρεθούν στο Τόκιο, φαίνεται πως πλέον αλλάζει και ότι τα παιδιά των αθλητριών θα μπορούν να ακολουθήσουν τις μαμάδες τους. Σημαντικό είναι βέβαια να αναφερθεί πως η παίκτρια της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, Alex Morgan δήλωσε πως δεν γνωρίζει κάτι για αλλαγή της απόφασης της ΔΟΕ, τονίζοντας: «Δεν έχω επικοινωνήσει ακόμα με κανέναν για το εάν μπορώ να πάρω μαζί μου την κόρη μου στην Ιαπωνία και φεύγουμε σε 7 ημέρες».

Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση της ΔΟΕ αναμένεται να οριστικοποιηθεί και οι αθλήτριες να μην αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.