Ο άνθρωπος που έχει βάλει σκοπό να τρέξει 110 μαραθώνιους σε 110 ημέρες!

 Runbeat Team   9:33 20-04-2021  

Ο άνθρωπος που έχει βάλει σκοπό να τρέξει 110 μαραθώνιους σε 110 ημέρες!


Η συγκίνηση είναι μία από τις πολλές λέξεις που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τον Gary McKee, έναν άνθρωπο που έχει βάλει ένα άτυπο στοίχημα με τον εαυτό του, να συμμετάσχει σε ένα challenge για καλό σκοπό. Ο δρομέας από την West Cumbria της Αγγλίας θέλει να τρέξει 110 μαραθώνιους μέσε σε 110 μέρες και συγκεντρώνει χρήματα μέσω της fundraising σελίδας του, με σκοπό να ενισχύσει οικονομικά το Macmillan Cancer Support και το West Cumbria Hospice.

Ο Gary έχει χάσει τον πατέρα του από καρκίνο πριν καιρό και θέλει να βοηθήσει μέσω του challenge του άτομα που πάσχουν από την επάρατη νόσο. Ο 51χρονος δρομέας έχει ξεκινήσει το challenge από την 1η Φεβρουαρίου το οποίο πάει πολύ καλά και αναμένεται να ολοκληρώσει τις 110 μέρες στις 21 Μαΐου. Σκοπός του ήταν αρχικά να συγκεντρώσει £10.000, όμως έχει ξεπεράσει τις £56.000! Στη σελίδα στην οποία ο κόσμος μπορεί να προσφέρει χρήματα για τον καλό αυτό σκοπό, ο McKee γράφει «Ο κορωνοϊός μας έχει επηρεάσει όλους αλλά ακόμα περισσότερο τις φιλανθρωπίες. Ελάτε μαζί στο ταξίδι μου και βοηθήστε με να μαζέψω όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα και ευαισθητοποίηση για τους ανθρώπους».

 

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως και στο παρελθόν έχει πράξει παρόμοιες ενέργειες, δείχνοντας τη σημασία της βοήθειας σε άτομα που την έχουν ανάγκη. Μιλώντας στο Cumbria Crack, ο Gary McKee είπε: «Άνθρωποι μου είπαν ότι είμαι τρελός που το ξανακάνω αλλά δεν θα λεγόταν challenge αν ήταν εύκολο. Το έχω ξανακάνει και ξέρω τι να περιμένω. Θα υπάρξουν δυσκολίες ή και τραυματισμοί, αλλά εάν πιστεύεις στον εαυτό σου μπορείς να καταφέρεις τα πάντα».

Την προσπάθεια του φιλάνθρωπου από την Αγγλία παρατήρησε και ο Mo Farah, που του έστειλε ένα μήνυμα συμπαράστασης μέσω Twitter. Ο θρυλικός δρομέας αναγνώρισε την προσπάθεια του Gary και συνέβαλε στο να γίνει περαιτέρω γνωστή.

«Ο Gary McKee τρέχει 110 μαραθώνιους σε 110 μέρες. Είναι απίστευτο το να τρέξεις τόσο πολλούς μαραθώνιους για να μαζέψεις χρήματα για φιλανθρωπία. Γι’ αυτό υποστηρίξτε τον – και, Gary συγχαρητήρια φίλε, συνέχισε έτσι. Σε υποστηρίζουμε έως το τέλος».