Νίκος Παπαγγελής: Νέος και έτοιμος για το καλύτερο στο Τόκιο

 Runbeat Team   10:25 24-08-2021  

Νίκος Παπαγγελής: Νέος και έτοιμος για το καλύτερο στο Τόκιο


Από τους νεαρότερους της ελληνικής αποστολής, ο Νίκος Παπαγγελής ετοιμάζεται να δώσει τον καλύτερό του εαυτό στο Παραολυμπιακό τουρνουά της ποδηλασίας υπό την επίβλεψη του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Γιώργου Βαρβεράκη.

Αν και 20 χρόνων, ο Παπαγγελής έχει ήδη στο βιογραφικό του πολλές και σπουδαίες επιτυχίες. Ένα χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, είναι Πανελλήνιος Πρωταθλητής Ποδηλασίας Δρόμου και Πίστας. Έχει κατακτήσει την 3η θέση στην αντοχή και τη 10η στο χρονόμετρο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας στην Ολλανδία (2015-2016-2017), ήταν 8ος στην αντοχή και 11ος στο χρονόμετρο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ιταλία, ήταν 14ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Βέλγιο στην αντοχή και τέλος έχει τρέξει στα 3χλμ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πίστας στην Αμερική όπου ήταν 10ος.

Οι εμπειρίες του για την ηλικία του είναι πάρα πολλές, όμως η Παραολυμπιάδα θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για τον ίδιο και οι στόχοι που βάζει είναι στις δυνατότητές του. «Θέλω να μπω στην πρώτη εξάδα. Αυτός είναι ο στόχος μου. Γυμνάζομαι καθημερινά υπό την επίβλεψητου κ. Γιώργου Βαρβεράκη. Βέβαια αυτός είναι στη Κρήτη και εγώ εδώ στον Πειραιά, αλλά δεν απαιτείται να είναι παρών στις προπονήσεις από τηνστιγμή που ακολουθώ το πρόγραμμα που μου έχει δώσει», τονίζει στο επίσημο σάιτ της ΕΑΟΜ ΑμεΑ.

Αναφερόμενος στο πως μπήκε η ποδηλασία στη ζωή του εξηγεί: «Εγώ την Ποδηλασία την ξεκίνησα το 2014 μετά τον ακρωτηριασμό μου. Γυμναζόμουνα να αποκτήσω μια καλή φυσική κατάσταση. Κατέβηκα κάτω στη Κρήτη, στο πρώτο πρωτάθλημα της ομοσπονδίας, γνώρισατον Γιώργο Βαρβεράκη, κουβεντιάσαμε και αγάπησα το άθλημα και από τότε γυμνάζομαι συστηματικά με στόχο τους Παραολυμπιακούς αγώνες, τα Παγκόσμια πρωταθλήματακαι τα άλλα εγχώρια πρωταθλήματα που έχουμε. Κάνω καθημερινά προπόνηση. Μόνο την Κυριακή έχω τα ρεπό μου. Δυο ημέρες κάνω και γυμναστήριο οπότε εκείνες τις ημέρες μπορεί να κάνω και 5-6 ώρες προπόνηση», εξηγεί.

Ο Νίκος Παπαγγελής θα πάρει μέρος στα 3χλμ στην ατομική καλωδίωση στην πίστα, στο δρόμο ατομικής χρονομέτρησης και στο δρόμο της αντοχής. «Στόχος μου είναι κυρίως η αντοχή πουείναι στις 31 Αυγούστου. Σίγουρα ο πρώτος στόχος μου είναινα καταφέρω να μπω στη πρώτη εξάδα. Από εκεί και πέρα επειδή στη προετοιμασία όλα πήγαν τέλεια μπορεί να καταφέρουμε και να κάνουμε την υπέρβαση, να κάνουμε κάτι καλύτερο», καταλήγει…