Νίκησε στον μαραθώνιο του Ντούρμπαν, αλλά φορούσε μόνο ένα bib number και ακυρώθηκε!

 Runbeat Team   20:00 11-05-2022  

Νίκησε στον μαραθώνιο του Ντούρμπαν, αλλά φορούσε μόνο ένα bib number και ακυρώθηκε!


Ένα σπάνιο περιστατικό σημειώθηκε στον μαραθώνιο του Ντούρμπαν που έγινε την περασμένη Κυριακή στη Νότια Αφρική, καθώς ο Isaac Mpofu από την Ζιμπάμπουε πήρε τη νίκη με ατομικό ρεκόρ 2:10:04, αλλά ακυρώθηκε από τους διοργανωτές επειδή φορούσε μόνο ένα bib number.

 

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ομοσπονδίας στίβου της Νότιας Αφρικής, όλοι οι δρομείς πρέπει να φορούν δύο bib numbers, ένα στο μπροστά και ένα στο πίσω μέρος τους. Αυτό το λάθος κόστισε 4.000 δολάρια στον Mpofu, τα οποία ήταν και το έπαθλο, αλλά και τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου τον Ιούλιο.


Ο Mpofu ενημερώθηκε από τους διοργανωτές για την ακύρωσή του μετά από τον τερματισμό του, με τον ίδιο όμως να τονίζει στην ιστοσελίδα zimsportlive.co.zw, πως: «Μας δόθηκαν τα πακέτα συμμετοχής από τους διοργανωτές πριν από τον αγώνα, και ήταν σφραγισμένα. Το πρωί ανακαλύψαμε ότι υπήρχε μόνο ένα bib number εντός του, ενημερώσαμε τους διοργανωτές και μας είπαν ότι μπορούμε να λάβουμε μέρος στον αγώνα έτσι. Είναι μεγάλη έκπληξη που μας αφαιρέθηκε ο τίτλος και δεν είναι δικό μας το λάθος».





Η ομοσπονδία της Ζιμπάμπουε ανακοίνωσε ότι έχει καταθέσει έφεση για την ακύρωση του αθλητή της στον αγώνα του Ντούρμπαν.

Μετά την ακύρωση του 33χρονου δρομέα, τη νίκη πήρε ο Νοτιοαφρικανός Tumelo Motlagale, που είχε τερματίσει στην δεύτερη θέση - αρχικά – με χρόνο 2:11:15.