Να πάρω στο παιδί μου fitness tracker;

 Runbeat Team   14:31 06-02-2021  

Να πάρω στο παιδί μου fitness tracker;


Τα fitness trackers, τα smart watches και τα smartbands, είναι πολύ χρήσιμα εργαλεία της καθημερινότητας, αλλά και της άθλησής μας. Για πολλούς έχουν γίνει βασικά κομμάτια της ζωής τους, άλλοι τα χρησιμοποιούν μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ενώ υπάρχουν και άτομα που δεν τα χρησιμοποιούν καθόλου. Εάν ανήκετε σε μία από τις πρώτες δύο κατηγορίες και έχετε σκεφτεί την πιθανότητα να αγοράσετε ή να χαρίσετε από ένα τέτοιο gadget και στα παιδιά σας, τότε υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Πολλές φορές τα παιδιά μας μπορεί να αθλούνται περισσότερο από εμάς. Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα της δουλειάς μας, του περιορισμένου ελεύθερου χρόνου που έχουμε, αλλά και από την πλευρά τους, οι εξωσχολικές ή ακόμα και οι ενδοσχολικές δραστηριότητες αποτελούν πηγές άθλησης για αυτά. Πλέον, με την πανδημία να έχει επηρεάσει τις ζωές όλων μας, τα παιδιά δεν έχουν την ίδια δυνατότητα να αθληθούν και να γυμναστούν. Τα fitness trackers μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για τους μικρούς μας φίλους να αποκτήσουν θέληση και όρεξη για άσκηση.

Τα παιδιά λατρεύουν όλα τα μικρά «γκατζετάκια» που κάνουν διάφορα εντυπωσιακά στα μάτια τους πράγματα. Είναι αλήθεια πως μπορεί, ανάλογα με την ηλικία που βρίσκονται, να βρουν πολύ ενδιαφέρουσα τη δυνατότητα των fitness trackers να μετρούν τα βήματά τους ή να ελέγχουν την καρδιακή τους λειτουργία. Τα εντυπωσιακά χρώματα και οι όμορφοι συνδυασμοί που μπορούμε να κάνουμε με λουράκια, ρούχα και αξεσουάρ είναι κάτι που μπορεί να ενθουσιάσει τα παιδιά μας, ενώ επίσης, υπάρχει και το λογισμικό τους, που μας προσφέρει επιπλέον επιλογές για ωραίους τρόπους να βλέπουμε την ώρα και άλλες πληροφορίες. Συνεπώς, το κίνητρο που μπορεί να αποκτήσουν τα παιδιά μας μόνο και μόνο από την επιβράβευση που μπορεί να νιώσουν αν δουν την πρόοδό τους στο τρέξιμο ή σε οτιδήποτε άλλο κάνουν, είναι μεγάλο.

Το μόνο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι το να μην δημιουργηθούν λάθος πρότυπα ή εμμονές στα παιδιά μας. Τα λεγόμενα "body image issues" είναι τα προβλήματα που μπορεί να αποκτήσουν υποσυνείδητα τα παιδιά μας λόγω της στατιστικής που θα έχουν διαρκώς στη διάθεσή τους σε σχέση με την άθλησή τους. Σε τέτοια θέματα πρέπει να δείχνουμε πρώτα απ’ όλα εμείς το καλό παράδειγμα, δηλαδή να μην είμαστε εμμονικοί με το σώμα και τα αποτελέσματά μας μετά την άθληση. Αν διδάξουμε στο παιδί μας από μικρή ηλικία πως η άθληση και η γυμναστική είναι χαρά, τότε δεν θα αντιμετωπίσουμε παρόμοια προβλήματα.

Τα fitness trackers λοιπόν, είναι ένα πολύ αξιόλογο πιθανό δώρο για τα παιδιά σας, το οποίο θα τα μυήσει στο χώρο της άθλησης, με σταθερά και διασκεδαστικά βήματα.