Ν. Πολιάς: «Επιστρέφει» στο Παρίσι, τρέχει Μαραθώνιο μετά από 9 χρόνια και στέλνει το μήνυμα της δια βίου άθλησης! (Vid)

 Πάνος Κατσαρός   16:13 07-04-2022  

Ν. Πολιάς: «Επιστρέφει» στο Παρίσι, τρέχει Μαραθώνιο μετά από 9 χρόνια και στέλνει το μήνυμα της δια βίου άθλησης! (Vid)


«Πολύς πόνος αλλά είμαστε εδώ, never quit» λέει ο Νίκος Πολιάς λίγο πριν τερματίσει στον πρώτο του μαραθώνιο μετά από 9 χρόνια, τρέχοντας στο Παρίσι και στέλνοντας μήνυμα προς όλους όσους τον βλέπουν.

Ο Νίκος Πολιάς, ένας από τους κορυφαίους μαραθωνοδρόμους όλων των εποχών στην Ελλάδα και όχι μόνο, ένας πολυνίκης του Πανελληνίου πρωταθλήματος μαραθωνίου με 7 τίτλους (1993, 1995, 1996, 1999, 2000, 2001, 2003), με συμμετοχές σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και διεθνείς διακρίσεις έστειλε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για την δια βίου άθληση.

 

Παρότι τα χρόνια έχουν περάσει και ο Έλληνας δρομέας έχει σταματήσει τον πρωταθλητισμό, η αγάπη του για το τρέξιμο και την άθληση είναι κάτι το οποίο έχει μείνει και θα μείνει για πάντα. Όπως σημειώνει ο ίδιος, στο Παρίσι είχε τρέξει τον πιο γρήγορό του μαραθώνιο με 2:13:53 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2003, και στον ίδιο αγώνα έτρεξε και τον πιο αργό του, με 4:12:50 την περασμένη Κυριακή.





Ο Νίκος Πολιάς δεν έπαψε να τρέχει, στέλνοντας το μήνυμα της δια βίου άθλησης και δείχνοντας ότι όσο και να μεγαλώνει κάποιος, σημασία έχει το να κάνει αυτό που τον γεμίζει και τον ευχαριστεί, το οποίο για έναν δρομέα, δεν είναι κάτι άλλο από το να τρέχει. Μόνο αυτό, το τρέξιμο, χωρίς την ανάγκη για διάκριση και καλούς χρόνους, γιατί πέρα από τον πρωταθλητισμό και τα μετάλλια, αυτό που ενώνει όλους τους δρομείς είναι ένα. Το τρέξιμο.

Ν. Πολιάς: «Επιστρέφει» στο Παρίσι, τρέχει Μαραθώνιο μετά από 9 χρόνια και στέλνει το μήνυμα της δια βίου άθλησης! (Vid)  runbeat.gr

Στα 51 του, ο Νίκος Πολιάς έχει δείξει ότι δεν έχει απομακρυνθεί από τον χώρο, παρότι δεν αγωνίζεται με στόχο τον πρωταθλητισμό πλέον. Ο Έλληνας θρύλος μάλιστα μας χάρισε και μία μοναδική στιγμή στον περσυνό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, αγκαλιάζοντας μετά τον τερματισμό τον Κώστα Γκελαούζο, ο οποίος με 2:16:49, κατέρριψε το ρεκόρ του στη διαδρομή.

Ν. Πολιάς: «Επιστρέφει» στο Παρίσι, τρέχει Μαραθώνιο μετά από 9 χρόνια και στέλνει το μήνυμα της δια βίου άθλησης! (Vid)  runbeat.gr

Ο Πολιάς μοιράστηκε τα τελευταία δύο λεπτά πριν από τον τερματισμό του στο Παρίσι με βίντεο στα social media, καταφέρνοντας να εμπνεύσει όλους τους δρομείς της ομάδας του, αλλά και όσους έχουν την ίδια αγάπη για το τρέξιμο.

Στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Ο πρώτος στόχος σε έναν μαραθώνιο είναι να σταθείς στη γραμμή της εκκίνησης. Ο δεύτερος να περάσεις τη γραμμή του τερματισμού. Τα υπόλοιπα έπονται. Σήμερα μετά από 9 χρόνια, αν και απροετοίμαστος, έζησα ξανά μοναδικές στιγμές σε ένα πραγματικά πολύ όμορφο μαραθώνιο. Με πολύ πόνο και αρκετό περπάτημα, αλλά πλέον δεν έχουν σημασία. Συγχαρητήρια σε όλους τους Έλληνες που έτρεξαν και βέβαια στους 20 δρομείς των Polias Runners που οι περισσότεροι έκαναν ατομικά ρεκόρ!

Never quit! Always strive for more!

Ακολουθούν μερικές στιγμές από τον τερματισμό!

Για την ιστορία στο Παρίσι έχω τρέξει τον πιο γρήγορο (2:13:53 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2003) και τον πιο αργό μου μαραθώνιο (4:12:50 Paris Marathon 2022).

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις θερμές ευχές σας!»

Δείτε το βίντεο: