Μόναχο 2022: Ρίγη συγκίνησης από το «αντίο» του δεκαθλητή Arthur Abele (vid)

 Runbeat Team   18:30 17-08-2022  

Μόναχο 2022: Ρίγη συγκίνησης από το «αντίο» του δεκαθλητή Arthur Abele (vid)


*Αποστολή Runbeat στο Μόναχο

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε σε όσους βρέθηκαν χθες το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου ο Arthur Abele στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του.

Ο σπουδαίο Γερμανός δεκαθλητής αποφάσισε στα 36 του χρόνια να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και μετά την ολοκλήρωση και του τελευταίου αγωνίσματος του δέκαθλου χθες το βράδυ ξέσπασε σε κλάματα, ενώ αποθεώθηκε από το κοινό του σταδίου…

 

Όλος ο κόσμος είχε σηκωθεί στο πόδι χαρίζοντάς του το πιο ζεστό χειροκρότημα που θα μπορούσε να δώσει σ’ έναν αθλητή του επιπέδου του Abele. Όρθιοι και οι συναθλητές του στο δέκαθλο τον χειροκροτούσαν προσφέροντας μοναδικές στιγμές συγκίνησης και αποδεικνύοντας ότι μόνο ο αθλητισμός μπορεί να χαρίσει τέτοιες εικόνες.

Ο Γερμανός δεκαθλητής είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο αντίστοιχο πρωτάθλημα του 2018, όμως από τότε μεσολάβησαν τέσσερα δύσκολα χρόνια. Μάλιστα παραλίγο να χάσει τη δυνατότητα να τερματίσει στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καθώς χθες το πρωί αρχικά αποβλήθηκε από τα 110μ. εμπ. καθώς θεωρήθηκε ότι η εκκίνησή του ήταν άκυρη.

Ο Abele κατέθεσε ένσταση, την οποία κέρδισε και τελικά έτρεξε τα 110μ. εμπ. μόνος του τερματίζοντας σε 14.50, επίδοση που του χάρισε 911 βαθμούς καθώς κατέλαβε την 8η θέση στο αγώνισμα.

Η αυλαία στη σπουδαία καριέρα του έπεσε χθες αργά το βράδυ με τα 1.500μ…

Δείτε τις μοναδικές στιγμές από το «αντίο» του Arthur Abele…