Μόναχο 2022 – Γ. Μποτσκαριώβ στο Runbeat: «Η Ελίνα θα είναι εδώ για πολλά χρόνια»

 Παναγιώτης Βότσης   23:30 20-08-2022  

Μόναχο 2022 – Γ. Μποτσκαριώβ στο Runbeat: «Η Ελίνα θα είναι εδώ για πολλά χρόνια»


*Αποστολή Runbeat στο Μόναχο

Ο προπονητής της Ελίνας Τζένγκο, Γιώργος Μποτσκαριώβ μίλησε στο Runbeat λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την αθλήτριά του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου. Ο Γιώργος Μποτσκαριώβ αναφέρθηκε σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της Ελίνας, ενώ παράλληλα τόνισε ότι το παγκόσμιο του Όρεγκον έκανε καλό στη νεαρή αθλήτρια που πλέον βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης.

«Θέλω να ευχαριστήσω τη γυναίκα μου και τα τέσσερα παιδιά μου, τη μαμά, στον μπαμπά και τις αδερφές μου όλη την ομάδα, γιατί ήταν συνέχεια δίπλα μας. Είμαστε από το 2016 από όταν ξεκίνησα στο ίδιο δωμάτιο με τον Κωστή Παπαμαρκάκη, τον θεραπευτή μας, Δημήτρη Χριστοδούλου και χωρίς αυτούς δεν θα φτάναμε πουθενά» είπε αρχικά στο Runbeat ο Γιώργος Μποτσκαριώβ.

 

Αναφορικά με το αν περίμενε την διάκριση της Ελληνίδας αθλήτριας, ο προπονητής τόνισε: «Ήμασταν καλά, περιμέναμε μία διάκριση. Φάγαμε… σφαλιάρα στο παγκόσμιο αλλά τότε σε εισαγωγικά χάρηκα γιατί αυτό της έδωσε τη δύναμη αυτή, να μπορεί να δουλέψει πιο συγκεντρωμένα. Κάναμε στους επόμενους αγώνες 61 μέτρα και σταθεροποιηθήκαμε. Ξέραμε ότι μπορούσε η Ελίνα να δείξει 61 συν και από εκεί και πέρα ό,τι ήθελε ο Θεός. Είμαστε πολύ συγκινημένοι».

Σε ερώτηση για το παγκόσμιο του Όρεγκον, ο Γιώργος Μποτσκαριώβ είπε: «Στο παγκόσμιο ήταν μικρή. Θέλουμε χρόνο για να μπορέσουμε να κάνουμε μεγάλες επιδόσεις και να είμαστε σταθεροί. Δούλεψε, το θέλει πάρα πολύ αλλά επειδή βλέπει ότι έχει δυνατότητες αυτό τη σφίγγει. Χάρηκα για την 6η βολή γιατί έδειξε χαρακτήρα, ότι θα είναι εδώ για πολλά χρόνια».

 

Να σημειωθεί ότι στην κεντρική φωτογραφία ο Μποτσκαριώβ αφιερώνει τη νίκη στα 4 παιδιά του και τη γυναίκα του, εξού και η χειρονομία.