Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των μεσαίων αποστάσεων χάρισε στην Ελλάδα η Μ. Κάσσου με την 8η θέση στο Κάλι

 Πάνος Κατσαρός   14:01 02-08-2022  

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των μεσαίων αποστάσεων χάρισε στην Ελλάδα η Μ. Κάσσου με την 8η θέση στο Κάλι


Η Μαρία Κάσσου πραγματοποίησε μία από τις κορυφαίες επιδόσεις στις μεσαίες αποστάσεις της Ελλάδας τις τελευταίες δεκαετίες, τερματίζοντας στην 8η θέση στον κόσμο στο παγκόσμιο Κ20 στο Κάλι στον τελικό των 3.000 μέτρων.

Η νεαρή Ελληνίδα αθλήτρια που έχει αποδείξει πολλές φορές ότι αποτελεί το νέο μεγάλο αστέρι του στίβου έκανε 9:35.90 ακολουθώντας γρήγορη τακτική και κατετάγη στην 8η θέση στον κόσμο, 3η ανάμεσα στις Ευρωπαίες που έλαβαν μέρος στο αγώνισμα.

Η Ελλάδα δεν έχει κατακτήσει ποτέ μετάλλιο στις μεσαίες αποστάσεις σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου Κ20, με την Μαρία Κάσσου να σημειώνει μία πολύ σημαντική διάκριση για τον Ελληνικό στίβο.

 

Όπως είχε πει η ίδια στην πρόσφατη συνέντευξή της στο Runbeat, «Στο Παγκόσμιο η αλήθεια είναι ότι ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος, υπάρχουν αθλητές από χώρες που έχουν παράδοση στις αποστάσεις, σε αντίθεση με την Ελλάδα που οι αποστάσεις δεν είναι ένα αγώνισμα τόσο δυνατό όσο οι ρίψεις και τα άλματα». Αυτό φαίνεται πως πάει να αλλάξει όμως, με την Μαρί Κάσσου να έχει όλα τα… φόντα να δημιουργήσει παράδοση στις αποστάσεις στην χώρα μας.

Η Μαρία Κάσσου έχει ατομικό ρεκόρ 9:26.16 στα 3.000 μέτρα, θα αγωνιστεί και στον τελικό των 5.000 μέτρων που θα γίνουν το Σάββατο (06/08) και προέρχεται από μία εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά γεμάτη με διακρίσεις (χρυσό μετάλλιο στα 1.500 μ. και στα 3.000 μ. στο πρωτάθλημα Κ20, χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού στα 3.000 μ.).