Μαρινάκου: «Πέτυχα τον στόχο μου, θέλω να τρέξω στα 5 και τα 10 χιλιόμετρα του κλασικού μαραθωνίου στην Αθήνα»

 Runbeat Team   18:01 31-10-2021  

Μαρινάκου: «Πέτυχα τον στόχο μου, θέλω να τρέξω στα 5 και τα 10 χιλιόμετρα του κλασικού μαραθωνίου στην Αθήνα»


Η πρωταθλήτρια Ελλάδος στον ανώμαλο δρόμο, Αναστασία Μαρινάκου, μίλησε στο κανάλι του ΣΕΓΑΣ λίγη ώρα μετά τη νίκη της  στον σημερινό αγώνα των 8 χιλιομέτρων στα Τρίκαλα. Η Ελληνίδα αθλήτρια έδειξε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και στις δηλώσεις τις τόνισε πως στόχος της είναι να αγωνιστεί στα 5 και τα 10 χιλιόμετρα που θα γίνουν στο πλαίσιο του μαραθωνίου της Αθήνας.

 

Διαβάστε παρακάτω όσα είπε ο Αναστασία Μαρινάκου:

Σχετικά με τον αγώνα και τη νίκη της: «Πέτυχα τον στόχο μου, που ήταν να κερδίσω τον αγώνα, με μία πολύ καλή επίδοση. Έδειξα ότι είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και ο επόμενος στόχος είναι σίγουρα τα 5 χιλιόμετρα του κλασικού μαραθωνίου και θα δούμε για το 10άρι».

Για τους επόμενους στόχους της: «Δεν έχω αποφασίσει ποιος θα είναι ο επόμενος αγώνας μου. Ήθελα να τρέξω πρώτα στον ανώμαλο, για να δω πως θα πάει. Ήταν ένα μεγάλο κριτήριο για να αποφασίσω τι θα κάνω στην κλασική. Αφού έδειξα ότι είμαι καλά και μπορώ να ανταπεξέλθω, ακόμα και σε μεγαλύτερη απόσταση από 5 χιλιόμετρα, θέλω να τρέξω και στα 5 και στα 10 χιλιόμετρα του μαραθωνίου της Αθήνας.

Επόμενος στόχος είναι το Δουβλίνο, θα πάω. Το θέλω πιο πολύ για να σκληραγωγηθώ. Θεωρώ ότι ο ανώμαλος σε δυναμώνει πάρα πολύ και ψυχικά και σωματικά, κάτι το οποίο πιστεύω πως θα με βοηθήσει πάρα πολύ για τη χειμερινή μου σεζόν, εκεί όπου ο μεγάλος μου στόχος είναι ο κλειστός. Το καλοκαίρι έχει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που είναι στόχος μου, έχει τα 1.500 και τα 5 χιλιόμετρα. Πιστεύω πως μπορώ να τρέξω πολύ καλό 5άρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσω τα 1.500.

 

Στον κλειστό στίβο θα τρέξω στα 1.500 και 3.000 μέτρα και θεωρώ ότι θα επικεντρωθώ περισσότερο στο 3άρι. Γενικά θεωρώ ότι είναι ένα αγώνισμα που μου ταιριάζει πάρα πολύ και θέλω να πάω για το παγκόσμιο. Είναι δύσκολο, γιατί τα όρια έχουν πάει πολύ ψηλά, αλλά υπάρχει και το ranking, οπότε εάν καταφέρω να βρω διάφορους αγώνες στο εξωτερικό και να συγκεντρώσω βαθμούς, πιστεύω ότι στο 3άρι θα είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα».

Για τις συνθήκες του αγώνα και την επιστροφή μετά από την πανδημία: «Σίγουρα ήταν κάτι το πρωτόγνωρο. Έχουμε αρχίσει να οργανωνόμαστε πάλι και να επιστρέφουμε σε κανονικές συνθήκες. Βλέπω ότι προσπαθούμε να γίνονται όλοι οι αγώνες κανονικά κι εγώ το ευχαριστήθηκα σήμερα».