Μαρία Βούκοβιτς: Μέσα σε μία διετία εκτόξευσε την καριέρα της υπό τις οδηγίες της Ιωάννας Σιώμου

 Runbeat Team   10:52 22-08-2022  

Μαρία Βούκοβιτς: Μέσα σε μία διετία εκτόξευσε την καριέρα της υπό τις οδηγίες της Ιωάννας Σιώμου


Το κορίτσι που βλέπετε στη φωτογραφία λέγεται Μαρία Βούκοβιτς. Είναι από το Μαυροβούνιο και χθες το βράδυ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ύψος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου.

Για όσους έβλεπαν τους αγώνες θα παρατήρησαν ότι μετά την τεράστια επιτυχία της έτρεξε στην αγκαλιά της Τατιάνας Γκούσιν για να πανηγυρίσει και λίγο πιο μετά στην αγκαλιά της προπονήτριάς της, της Ιωάννας Σιώμου.

 

Για την Μαρία Βούκοβιτς το τιμ της Ιωάννας Σιώμου αποτέλεσε την αναγέννησή της. Μέχρι να ενταχθεί στην ομάδα της πριν από περίπου δύομισι χρόνια είχε την αίσθηση ότι ήταν χοντρή για να κάνει ύψος.

Έτσι της είχαν πει οι προπονητές της. Έτσι ένιωθε…

Ξεκίνησε ως ένα μεγάλο ταλέντο, όμως δεν είχε την εξέλιξη που όλοι περίμεναν καθώς οι προπονητές της την έκαναν να αισθάνεται χοντρή και ανίκανη να πάει πιο ψηλά. Όταν ήρθε στην Ελλάδα και ξεκίνησε προπονήσεις με την Ιωάννα Σιώμου βρέθηκε σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον και με δύο συναθλήτριες (Τατιάνα Γκούσιν και Ελισάβετ Πεσιρίδου) που την έκαναν να αισθάνεται σαν το σπίτι της. Το είχε εξομολογηθεί η ίδια στο runbeat πριν περίπου ενάμισι χρόνια (δες ΕΔΩ).

Από τότε η εξέλιξή της ήταν φοβερή. Είναι παρούσα στους τελικούς των μεγάλων διοργανώσεων την τελευταία διετία και χθες κατάφερε να ανέβει και στο βάθρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η καλή ψυχολογία, το καλό κλίμα και η σκληρή δουλειά απέδωσαν καρπούς για ένα κορίτσι που ταλαιπωρήθηκε αρκετά και της αξίζουν όλα τα μπράβο του κόσμου.