Maria Andrejczyk: Δημοπρατεί το ασημένιο μετάλλιο της για να χειρουργηθεί παιδί από την Πολωνία

 Runbeat Team   20:06 16-08-2021  

Maria Andrejczyk: Δημοπρατεί το ασημένιο μετάλλιο της για να χειρουργηθεί παιδί από την Πολωνία


Σε μία αξιέπαινη κίνηση προχώρησε η ασημένια ολυμπιονίκης στο Τόκιο στον ακοντισμό, Maria Magdalena Andrejczyk, η οποία αποφάσισε να δημοπρατήσει το μετάλλιο της προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για ένα μικρό παιδί στην Πολωνία που χρειάζεται χειρουργική επέμβαση στην καρδιά.

Μπορεί η ίδια να μην κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, αλλά αποδεικνύεται πως έχει χρυσή καρδιά. Η Πολωνή, η οποία πριν από μερικά χρόνια είχε διαγνωστεί με καρκίνο στα οστά και τον Οκτώβριο του 2018 είχε υποβληθεί σε επιτυχημένη επέμβαση, έδειξε για ακόμα μία φορά το κοινωνικό της πρόσωπο, το οποίο έχουμε δει ουκ ολίγες φορές από την ημέρα που διαγνώστηκε με τον καλοήθη όγκο στα οστά.

 

Να σημειωθεί πάντως, πως η κίνησή της να δημοπρατήσει το ασημένιο μετάλλιο, δεν άφησε ασυγκίνητο το Δήμαρχο της περιοχής Suwalki, απ' όπου κατάγεται η 25χρονη ακοντίστρια. Μάλιστα, ο ίδιος να δήλωσε πρόθυμος να δημιουργήσει ένα πιστό αντίγραφο του μεταλλίου το οποίο θα δημοπρατηθεί με τα ίδια χρήματα, προκειμένου η Andrejczyk να διατηρήσει στην κατοχή της το αυθεντικό.