Μ. Τεντόγλου: «Ήταν μια κακή ημέρα, για τον τελικό ο στόχος παραμένει υψηλός»

 Runbeat Team   19:01 15-08-2022  

Μ. Τεντόγλου: «Ήταν μια κακή ημέρα, για τον τελικό ο στόχος παραμένει υψηλός»


*Αποστολή Runbeat στο Μόναχο

Ο Μίλτος Τεντόγλου εμφανίστηκε λίγο ενοχλημένος με τη σημερινή του εμφάνιση, αλλά καθόλου ανήσυχος μετά τον προκριματικό του μήκους, εκεί όπου ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 7,94 μέτρα και προκρίθηκε στον τελικό. Ο Έλληνας αθλητής είχε κάποια προβλήματα με τη φόρα του, εξαιτίας του ανέμου που άλλαζε διαρκώς, ωστόσο θεωρεί πως με τις απαραίτητες διορθώσεις αύριο θα είναι σε θέση να πετύχει το στόχο του.

 

«Ήμουν σε κακή ημέρα σήμερα δεν μου έβγαινε τίποτα. Ήταν αυτές οι ημέρες που δε ήθελα να πηδήσω καν, αν είχα προπόνηση σήμερα θα έλεγα στου προπονητή μου να μην κάνω. Δεν ήταν η φόρα μου αυτή, όσο πήγαινε την έφτιαχνα λίγο, αλλά δεν ήταν αυτό που θα ήθελα. Με ενοχλούσε ο άνεμος αρκετά. Εκεί που θεωρητικά είχα ευνοϊκό, εγώ το ένοιωθα εντελώς αντίθετο», ο αθλητής στάθηκε και στον ελαστικό τάπητα. «Είναι κακός, πολύ αργός και μου δημιούργησε προβλήματα. Αυτό που προέχει τώρα είναι να βρω τη φόρα μου», συμπλήρωσε.

Σχετικά με το τι περιμένει στον αυριανό τελικό, είπε: «Ο τελικός είναι διαφορετικός αγώνας. Δεν αλλάζει ο στόχος που έχω θέσει εδώ και καιρό κι έχει να κάνει κυρίως με την υπεράσπιση του χρυσού μεταλλίου, αλλά και την επίτευξη μιας μεγάλης επίδοσης. Θα κάνω κάποιες αλλαγές στη φόρα μου και θα βγάλω το μεγάλο άλμα. Θεωρητικά είναι ένας εύκολος τελικός, ωστόσο για να αποδώσω σωστά χρειάζεται να το νιώθω κιόλας και να μην είμαι όπως σήμερα».

Ο Τεντόγλου θα επιδιώξει να γίνει ο τέταρτος αθλητής στην ιστορία του αγωνίσματος που υπερασπίζεται το χρυσό του μετάλλιο στο αγώνισμα.