Κοινοπολιτειακοί Αγώνες: Τρομερός με το χάλκινο μετάλλιο στη σφυροβολία ο Κύπριος Α. Πουρσανίδης

 Runbeat Team   15:43 06-08-2022  

Κοινοπολιτειακοί Αγώνες: Τρομερός με το χάλκινο μετάλλιο στη σφυροβολία ο Κύπριος Α. Πουρσανίδης


Ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης κατέκτησε πριν από λίγο το πρώτο μετάλλιο του κυπριακού στίβου στους 22ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας.

Ο αθλητής του Κωνσταντίνου Σταθελάκου έδειξε την αξία του, και μετά το ασημένιο στους Μεσογειακούς της Αλγερίας, πήρε το χάλκινο στους Κοινοπολιτειακούς.

 

Παρά το ότι μπήκε στον τελικό της σφυροβολίας με δύο άκυρες προσπάθειες, κατάφερε στην τρίτη να μπει στην πρώτη οκτάδα. Μέχρι την 6η προσπάθεια ήταν στην 3η θέση με 73,04μ. Ο τελευταίος που μπορούσε να τον κατεβάσει από το βάθρο ήταν ο Άγγλος Τζόζεφ Έλις, και δυστυχώς τα κατάφερε, αφού έριξε στα 73,09μ. Όμως, εκείνη τη στιγμή μίλησε η καρδιά του Κύπριου πρωταθλητή, ο οποίος απάντησε αμέσως με φανταστική βολή στα 73,97μ., που είναι η δεύτερη καλύτερη στην καριέρα του (ατομικό 74,05μ.) και ξαναπήρε στα χέρια του το χάλκινο μετάλλιο!

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Άγγλος Νικ Μίλερ με 76,43μ. και το αργυρό ο Καναδός Ίθαν Κάτζμπεργκ με νέα ατομική επίδοση 76,36μ. Η απονομή στη σφυροβολία ανδρών είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 20:50 ώρα Ελλάδας.