Ξέσπασμα Βολικάκη: Η Ομοσπονδία «κόβει» κατ´ επιλογή Πρωταθλητές από διεθνείς διοργανώσεις

 Runbeat Team   15:15 25-08-2021  

Ξέσπασμα Βολικάκη: Η Ομοσπονδία «κόβει» κατ´ επιλογή Πρωταθλητές από διεθνείς διοργανώσεις


Ο Έλληνας πρωταθλητής ποδηλασίας ξεσπά κατά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για τις επιλογές της σχετικά με τις διεθνείς διοργανώσεις. Μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του αναφέρει πως αθλητές έχουν ζητήσει να αναλάβουν τα έξοδα για την παρουσία τους σε μία διοργάνωση στο εξωτερικό και δεν έχουν πάρει την ευκαιρία.

Οι καταγγελίες του Χρήστου Βολικάκη είναι πολύ σοβαρές και σίγουρα θα πρέπει να επανεξεταστούν πολλά πράγματα στην ομοσπονδία της ποδηλασίας, αλλά και στις υπόλοιπες Ελληνικές ομοσπονδίες, που πολλές φορές δεν δίνουν τη δυνατότητα στους αθλητές να προχωρήσουν στο άθλημά τους.

 

Στην ανάρτησή του ο Χρήστος Βολικάκης αναφέρει:

«Αρκετοί αθλητές ζήτησαν να πάνε με δικά τους έξοδα και δεν τους δώσατε αυτή την δυνατότητα, και ήταν και πρωταθλητές Ελλάδος ή στα μετάλλια.

βάζετε όρια για να κόψετε τους αθλητές και να μην τους στείλετε, δεν υπάρχει καμία απολύτως θετική πρόθεση να δώσετε ευκαιρίες στα παιδιά.

Έχω ακούσει την φράση τώρα τελευταία πολύ συχνά (Έλα μωρέ τι να πάνε να κάνουν) περιμένετε χωρίς καμία βοήθεια, χωρίς να επενδύσετε στους αθλητές διακρίσεις και μετάλλια, γνωρίζετε τι κρύβεται πίσω από μια διάκριση…

Οι αθλητές προπονούνται για έναν αγώνα τον χρόνο στην ποδηλασία πίστας… Ελληνικό καλεντάρι, πάτε μπροστά το άθλημα και όχι χρόνια πίσω σε λίγο δεν θα υπάρχουν αθλητές…

Βολικάκης Χρήστος»

Σε άλλη ανάρτησή του κάνει λόγο για τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Μιλτιάδη Χαρόβα και τον πρωταθλητή Ελλάδος στα 3 χιλιόμετρα και στους πόντους Δημήτρη Κατσιμπούρα, οι οποίοι είναι δύο από τα παραδείγματα των περιπτώσεων που αναφέρει.