Κανονικά θα πραγματοποιηθεί 1-3 Ιουλίου το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα off road στην Λα Πάλμας

 Runbeat Team   15:37 23-02-2022  

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί 1-3 Ιουλίου το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα off road στην Λα Πάλμας


Κανονικά θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 3 Ιουλίου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εκτός δρόμου στην Λα Πάλμας της Ισπανίας, όπως έκανε γνωστό η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, η οποία θέλησε να βάλει τέλος στις φήμες που υπήρχαν για αλλαγή της έδρας της διοργάνωσης.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε γνωστό ότι το καινοτόμο αυτό πρωτάθλημα που συνδυάζει το ορεινό τρέξιμο με το trail θα πραγματοποιηθεί κανονικά σε περίπου τέσσερις μήνες.

Οι συμμετοχές θα επιλεγούν από τις Ομοσπονδίες μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, ενώ η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή (LOC) έχει ήδη σχεδόν εξαντλήσει όλες τις διαθέσιμες θέσεις για τους μαζικούς αγώνες της.

 

Το νησί Λα Πάλμα έγινε πρωτοσέλιδο στα διεθνή μέσα λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου Cumbre Vieja τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ η ηφαιστειακή ακολουθία διήρκησε τρεις μήνες και προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στο γραφικό νησί.

Όπως ήταν λογικό η περιοχή μπήκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ υπήρξε έντονος προβληματισμός για το κατά πόσο θα ήταν δυνατό η περιοχή να φιλοξενήσει το πρωτάθλημα.

Τώρα που τα χειρότερα πέρασαν και οι κάτοικοι της περιοχής ξαναβρήκαν τους ρυθμούς της επιβεβαιώθηκε ότι η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά τον Ιούλιο.

Υπολογίζεται ότι 2000 δρομείς θα συμμετάσχουν σε όλους τους αγώνες και θα συνοδεύονται από αρκετές χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι όχι μόνο θα παρακολουθήσουν κορυφαίους αγώνες βουνού και μονοπατιών σε ένα θεαματικό σκηνικό, αλλά η παρουσία των οποίων θα προσφέρει επίσης μια πολύτιμη ένεση στην τοπική οικονομία.

Οι εκδηλώσεις στο Ελ Πάσο θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 30 Ιουνίου με τον εορτασμό της τρίτης έκδοσης του La Subida a las Estrellas – The Climb to the Stars – μια ανηφόρα 3,1 χλμ. εκδήλωση που λαμβάνει χώρα κάτω από τον μοναδικό νυχτερινό ουρανό της Λα Πάλμα.

Το επίσημο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τρεξίματος εκτός δρόμου ανοίγει την Παρασκευή 1 Ιουλίου με κλασικούς αγώνες ορεινού τρεξίματος σε ανηφόρες. Οι αγωνιζόμενοι στους αγώνες ανδρών και γυναικών θα καλύψουν 8,95 χλμ, ενώ στους αγώνες U20 θα είναι πάνω από 6,45 χλμ.

Η δεύτερη ημέρα των πρωταθλημάτων περιλαμβάνει αγώνες τρεξίματος trail, με τους αγωνιζόμενους να καλύπτουν απόσταση 47,4 χλμ. Πρόκειται για έναν νέο αγώνα.

 

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν αγώνες ορεινού τρεξίματος για πολίτες και παιδικός αγώνας.

Την Κυριακή 3 Ιουλίου έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα αγώνες ορεινού τρεξίματος σε ανηφόρα και κατηφόρα με τους μετέχοντες άνδρες και γυναίκες να αγωνίζονται σε μια κυκλική διαδρομή 18 χιλιομέτρων, ενώ στην κατηγορία U20 η απόσταση είναι 5,4 χιλιόμετρα.