Κ. Τοχταμή: «Στεναχωρήθηκα γιατί έχασα το μετάλλιο για ένα εκατοστό – Στόχος η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό»

 Πάνος Κατσαρός   15:28 17-06-2022  

Κ. Τοχταμή: «Στεναχωρήθηκα γιατί έχασα το μετάλλιο για ένα εκατοστό – Στόχος η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό»


Λίγες ημέρες μετά την εξαιρετική εμφάνισή της στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου Κ18 στο Μπαρ του Μαυροβουνίου, η πρωταθλήτρια δισκοβολίας του ΟΦΗ, Κωνσταντίνα Τοχταμή μίλησε στο Runbeat για την διοργάνωση, αλλά και για τους επόμενους στόχους της.

 

Η νεαρή δισκοβόλος ήταν πολύ καλή στο Μαυροβούνιο, χάνοντας οριακά το μετάλλιο στην ισοβαθμία, παίρνοντας την 4η θέση με ατομικό ρεκόρ στην τελευταία της βολή με 39.64, πλησιάζοντας παράλληλα και το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (40,5μ.) που θα γίνει στην Ιερουσαλήμ.

«Η εμπειρία του αγώνα ήταν πάρα πολύ ωραία, το να βλέπεις άλλες αθλήτριες που κάνουν το ίδιο άθλημα με εσένα είναι πολύ ωραία εμπειρία. Όλο το κλίμα σε ενέπνεε να τα πας καλά. Το ταξίδι ήταν λίγο κουραστικό γιατί είχαμε τρεις πτήσεις, αλλά θεωρώ ότι άξιζε» είπε στο Runbeat η Κωνσταντίνα Τοχταμή, αναφορικά με το Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ18.

Κ. Τοχταμή: «Στεναχωρήθηκα γιατί έχασα το μετάλλιο για ένα εκατοστό – Στόχος η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό» runbeat.gr

Η αθλήτρια του ΟΦΗ τόνισε ότι της άφησε μία γλυκόπικρη γεύση η επίδοσή της στο Μπαρ, καθώς παρότι δεν περίμενε να βρίσκεται στα μετάλλια, έχασε εν τέλει το βάθρο για ένα εκατοστό: «Νόμιζα ότι δεν ήμουν καθόλου στα μετάλλια, ακόμα και μετά την επίδοση που έκανα. Είπα στον εαυτό μου ότι αφού πήγα λίγο πάνω από το ατομικό μου ρεκόρ, μια χαρά. Μετά μου είπαν ότι μπορεί να βρίσκομαι στα μετάλλια και σκέφτηκα ότι μπορεί να ανέβω στο βάθρο. Εν τέλει στεναχωρήθηκα λίγο, γιατί έχασα το μετάλλιο για ένα εκατοστό, αλλά εντάξει δεν πειράζει είμαι ευχαριστημένη».

Η Κωνσταντίνα Τοχταμή βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Βόλο, προκειμένου να αγωνιστεί στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18 που θα γίνει το Σαββατοκύριακο (18-19/06) στην πόλη της Θεσσαλίας.

Κ. Τοχταμή: «Στεναχωρήθηκα γιατί έχασα το μετάλλιο για ένα εκατοστό – Στόχος η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό» runbeat.gr

«Στο Πανελλήνιο τώρα θα κυνηγήσω μία καλή θέση και βασικότερα μία καλή επίδοση για το Ευρωπαϊκό, που θα γίνει τον Ιούλιο. Αυτός είναι ο στόχος μου τώρα, η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό και αυτό θα προσπαθήσω» είπε αναφορικά με τους στόχους της στη διοργάνωση.

 

Για το τμήμα στίβου του ΟΦΗ, η Κωνσταντίνα Τοχταμή σχολίασε ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά και ότι υπάρχει το κίνητρο για να προσπαθήσουν όλοι περισσότερο: «Πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλούς προπονητές και παιδιά που θέλουν να εξελιχθούν και να γίνουν καλύτεροι, υπάρχει το κλίμα και το κίνητρο να τας πας καλύτερα».