Insight View: Στο δρόμο για το ολυμπιακό εισιτήριο ο Πολωνός Zalewski (Vid)

 Runbeat Team   13:40 14-03-2021  

Insight View: Στο δρόμο για το ολυμπιακό εισιτήριο ο Πολωνός Zalewski (Vid)


Ένα βίντεο από την σκληρή του προπόνηση ανέβασε στο Instagram ο Πολωνός Μαραθωνοδρόμος Krystian Zalewski. Ο 31χρονος αθλητής συμμετείχε πρόσφατα στον ημιμαραθώνιο του Τζιμπουτί και προσπαθεί να διατηρηθεί σε φόρμα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

«Πως περνάει ο χρόνος... Πρόσφατα ξεκινούσα τις προετοιμασίες για τον Μαραθώνιο και πλέον έμεινε μόνο ένας μήνας. Οι περισσότερες προπονήσεις περνούν γρήγορα, αλλά αναλόγως την περίπτωση. Το συγκεκριμένο long run ήταν μία από τις ελαφρύτερες προπονήσεις κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας» αναφέρει μεταξύ άλλων ο ίδιος για την προπόνησή του.

Όπως μπορούμε να δούμε και στα στατιστικά του κατά τη διάρκεια του βίντεο, το πρόγραμμα του Zalewski περιελάμβανε long run 41 χιλιομέτρων, το οποίο ολοκλήρωσε σε 2:22:15. Ο μέσος όρος που είχε στο pace του ήταν 3:28 λεπτά ανά χιλιόμετρο, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι έτρεξε 25 δευτερόλεπτα πιο αργά από τον marathon pace, ενώ είχε μόλις είναι 1,5 mmol γαλακτικό οξύ.

Ο Krystian Zalewski θα λάβει μέρος στον Μαραθώνιο στο Αμβούργο της Γερμανίας, «NN Mission Marathon Hamburg», που θα γίνει για κορυφαίους αθλητές στις 11 Απριλίου. Θυμίζουμε ότι το όριο για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι 2:11:30 για τους άνδρες δρομείς, ενώ για τις γυναίκες είναι 2:29:30.