Insight View: Long... Fartlek με 2km On /2km Off για τον Νορβηγό Moen (Vid)

 Runbeat Team   12:01 05-04-2021  

Insight View: Long... Fartlek με 2km On /2km Off για τον Νορβηγό Moen (Vid)


Απόσπασμα από την προπόνησή(*) του δημοσίευσε ο Νορβηγός Sondre Nordstad Moen στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Στο βίντεο που μοιράστηκε με τους ακόλουθούς του, ο Νορβηγός δρομέας δείχνει τα τελευταία 1000 μέτρα από τα 42 που έτρεξε συνολικά στο long run του.

 

Ο Moen ουσιαστικά δούλεψε στο marathon pace του, πραγματοποιώντας πιο γρήγορο τρέξιμο ανά περιόδους, ενώ χαμήλωνε τον ρυθμό του σε διάφορα σημεία των 42 χιλιομέτρων που συνολικά έτρεξε. Με το long… fartlek που ακολούθησε, ο Νορβηγός είχε συχνή εναλλαγή στο pace του με τις λεγόμενες περιόδους «on» και «off», ανά δύο χιλιόμετρα. Τα on του, δηλαδή τα λεπτά που έτρεχε πιο γρήγορα, ήταν από 3:05 έως 2:55, ενώ τα off ήταν ανάμεσα σε 3:40 και 3:50 ανά χιλιόμετρο. Αξίζει να σημειωθεί πως στο τελευταίο χιλιόμετρο (αυτό το οποίο βλέπουμε και στο βίντεο που δημοσίευσε) ακολούθησε pace στο 2:56.

Δείτε την ανάρτηση του Moen:

*Η δημοσίευση μέρους των προπονήσεων επαγγελματιών αθλητών δεν μπορεί και δεν πρέπει να ακολουθείται αυθαίρετα. Αναζητείστε εξατομικευμένο προπονητικό πλάνο από επαγγελματίες προπονητές.