Η θέση του Tεχνικού Διευθυντή του Zagori Mountain Running για τα «αυστηρά» μέτρα της διοργάνωσης

 Runbeat Team   18:43 08-07-2021  

Η θέση του Tεχνικού Διευθυντή του Zagori Mountain Running για τα «αυστηρά» μέτρα της διοργάνωσης


Με αφορμή πρόσφατα σχόλια στα social media σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής του Zagori Mountain Running 2021, ο Tεχνικός Διευθυντής, Βασίλης Τζουμάκας αποφάσισε να μοιραστεί τις σκέψεις του μέσω μία ανακοίνωσης. Ο κύριος Τζουμάκας εξηγεί τους λόγους που τα μέτρα μπορεί να φαίνονται απόλυτα, όμως, όπως τονίζει, είναι ο μόνος τρόπος για να γίνει με απόλυτη ασφάλεια ο αγώνας, λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορωνοϊό.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Βασίλης Τζουμάκας:

«Ως Tεχνικός Διευθυντής του Zagori Mountain Running, και με την εμπειρία διοργάνωσης πολλών αγώνων, θα ήθελα να μεταφέρω μερικές σκέψεις, μετά από σχόλια που διαβάζω στα social media:

Το Zagori Mountain Running, είναι μια γιορτή ορεινού τρεξίματος, την οποία χτίσαμε με πολύ κόπο όλοι μαζί: αθλητές, εθελοντές, εργαζόμενοι στη διοργάνωση, απλοί λάτρεις της φύσης και του βουνού, αλλά και οι κάτοικοι των χωριών του Ζαγορίου.

Προκειμένου λοιπόν να μη θυσιάσουμε την ασφάλεια ούτε ενός ατόμου από όλους εμάς που θα παραβρεθούμε το τριήμερο του επετειακού ZMR21, αποφασίσαμε να εναρμονιστούμε πλήρως με τα ισχύοντα μέτρα του Υπουργείου, για το κοινό καλό: την υγεία μας.

 

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που επιλέξαμε πέρυσι (με μεγάλη μας θλίψη μεν, αλλά παράλληλα με έντονο αίσθημα ευθύνης) να μη πραγματοποιήσουμε τους αγώνες, γιατί κρίναμε ότι δεν θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε στις τότε συνθήκες και δεν θέλαμε να ρισκάρουμε ούτε στο ελάχιστο την υγεία κάποιου.

Έτσι λοιπόν, στην προσπάθειά μας να γίνει και φέτος η γιορτή του ZMR, ακολουθούμε αυστηρά μέτρα (που στα μάτια κάποιων φαίνονται από απόλυτα έως και «φασιστικά»), ακριβώς για να μπορούμε να γυρίσουμε όλοι την επόμενη μέρα στα σπίτια, τις οικογένειες και τους φίλους μας, υγιείς και γεμάτοι από θετικές μόνο εμπειρίες. Αυτές που μόνο ο «τόπος πίσω από το βουνό» μπορεί να μας χαρίσει και το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια.

Ας ρίξουμε λοιπόν τους τόνους, και τα υπερβολικά και ανυπόστατα λόγια περί «επιβολής νέας τάξης πραγμάτων», και ας κατανοήσουμε ότι μόνο με κοινή προσπάθεια και σεβασμό στον συνάνθρωπό & συναθλητή μας, που έχει έρθει εκεί για να περάσει το ίδιο καλά όπως και εμείς, θα μπορέσουμε να μείνουμε όλοι χαρούμενοι και πάνω από όλα ασφαλείς.

Ας αναλογιστούμε όλη την προσπάθεια που έχει γίνει από το προσωπικό της διοργάνωσης, τόσο σε οργανωτικό κομμάτι, όσο και τεχνικό (πχ αδιάκοπος καθαρισμός μονοπατιών κλπ), αλλά και των εθελοντών που βοηθούν ακούραστα κάθε χρόνο τις διοργανώσεις μας.

Και βέβαια, ας λάβουμε υπόψιν και να εκφράσουμε το σεβασμό μας και στους μόνιμους κατοίκους των χωριών, οι οποίοι (ηλικιωμένοι σε μεγάλο ποσοστό), μας φιλοξενούν επί 10 χρόνια με μεγάλη αγάπη και σεβασμό, προκειμένου να διοργανώσουμε τους αγώνες μας και δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να θέσουμε τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Τέλος για όλους όσοι είναι αντίθετοι με την μη αποδοχή των self-tests, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στο χώρο της Διοργάνωσης, θα υπάρχει κινητή μονάδα η οποία θα διενεργεί ΔΩΡΕΑΝ rapid tests για όσους αθλητές δεν έχουν πραγματοποιήσει ήδη.

Μακάρι στο επόμενο ZMR22 να μας βρει όλους αγκαλιασμένους, αλλά μέχρι τότε πρέπει να προσέχουμε!

Σας περιμένω όλους με χαρά στο μεγάλο, επετειακό Zagori Mountain Running 2021»!