Η Σόνια Τσεκίνι επιστρέφει – Θα τρέξει στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης: «Δεν πρέπει να τα παρατάμε ποτέ» (Vid)

 Runbeat Team   14:01 01-09-2022  

Η Σόνια Τσεκίνι επιστρέφει – Θα τρέξει στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης: «Δεν πρέπει να τα παρατάμε ποτέ» (Vid)


Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία ακόμα την ταλαιπωρούν και την υποχρεώνουν σε τακτικές επισκέψεις σε γιατρούς και νοσοκομεία, η Σόνια Τσεκίνι ετοιμάζεται να δηλώσει «παρών» σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση στη χώρα μας. Η 46χρονη μαραθωνοδρόμος θα συμμετάσχει στις 15 Οκτωβρίου στον 10o Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, επιστρέφοντας μετά από αρκετό καιρό στους αγώνες μετά το τραυματισμό της στο 15ο χιλιόμετρο του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας τον περασμένο Μάρτιο.

Η Τσεκίνη, που έχει επιστρέψει εδώ και λίγο καιρό στις προπονήσεις, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τον αγώνα της Θεσσαλονίκης, στέλνοντας μήνυμα προς όλους, και λέγοντας ότι δεν πρέπει να τα παρατάμε ποτέ, όποιες κι αν είναι οι δυσκολίες.

 

«Αυτό που έπαθα στο πόδι τον Μάρτιο δεν το περίμενα. Με τον καρκίνο, είχα τα πόδια μου τουλάχιστον, έκανα την προπόνησή μου, έβγαινα. Αυτό με πήγε λίγο πίσω, αλλά δεν το άφησα να με πάει πίσω, κατευθείαν ξεκίνησα με ποδήλατο, κολύμπι και τον Οκτώβριο ετοιμάζομαι για να τρέξω στον αγώνα. Θέλω να δώσω μήνυμα σε όλους, δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε παρά τις δυσκολίες. Αυτό το λέω μέσα από την καρδιά μου, ακόμα έχω μέλλον, δεν τελείωσα και είμαι καλά, συνεχίζω θεραπείες. Τώρα ήρθα από το νοσοκομείο κατευθείαν σε εσάς. Αλλά είμαι ευχαριστημένη. Παίρνω από όλους σας δύναμη».

Η Σόνια Τσεκίνι μάλιστα θα τρέξει και στον δρόμο ενός μιλίου της διοργάνωσης, μία μέρα μετά, στις 16 Οκτωβρίου, σε έναν αγώνα που έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

«Ελπίζω να είμαστε όλοι εκεί, να τρέξουμε για έναν καλό σκοπό. Όλοι μαζί να τρέξουμε για καλό σκοπό, γιατί μόνοι μας δεν μπορούμε».

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ, με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Κόσμος των Σπορ»: