Η PUMA μας φέρνει πιο κοντά στους ελίτ δρομείς με το Deviate Nitro Elite Racer

 Runbeat Team   10:32 07-07-2022  

Η PUMA μας φέρνει πιο κοντά στους ελίτ δρομείς με το Deviate Nitro Elite Racer


https://eshop.sportswind.gr/all-products/andrika/papoytsia/running/195204-03/https://eshop.sportswind.gr/all-products/andrika/papoytsia/running/195204-03/https://eshop.sportswind.gr/all-products/andrika/papoytsia/running/195204-03/Η PUMA για πολύ καιρό αγωνίστηκε πραγματικά για να κάνει δυναμική εμφάνιση στην άκρως ανταγωνιστική δρομική αγορά. Εννοούμε πραγματικά δυναμική εμφάνιση. Και το κατάφερε όταν παρουσίασε τη τελευταία συλλογή NITRO. Μια σειρά με σαφή τεχνολογική υπεροχή που εξέπληξε τη δρομική κοινότητα.

 Ωστόσο, η ομάδα της PUMA γνώριζε ότι η εξέλιξη του NITRO είναι μονόδρομος για να εξασφαλιστεί ένα ακόμη ταχύτερο, ελαφρύ και άνετο δρομικό παπούτσι. Πέρα από κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, το Deviate Nitro Elite Racer είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό και σε δελεαστικότερη τιμή συγκριτικά με τους "αντιπάλους" της κατηγορίας.

Η PUMA μας φέρνει πιο κοντά στους ελίτ δρομείς με το Deviate Nitro Elite Racer runbeat.gr

 Πιο απλά, αναζητούσαν ένα βάλουν ένα...πούμα μέσα στο Puma και το κατάφεραν με το Deviate Nitro Elite Racer. Το παπούτσι ζυγίζει σχεδόν... τίποτα και είναι ίσως το ελαφρύτερο παπούτσι της κατηγορίας με μόλις 191 γραμμάρια (μέγεθος 42). Η PUMA έχει εξελίξει ουσιαστικά το παλιό μοντέλο του Deviate Nitro Elite και έχει προσθέσει νέα, μοναδικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, το διαφανές upper (επάνω μέρος) είναι η απόδειξη του πόσο ελαφριά και διαπνέοντα υλικά έχουν χρησιμοποιηθεί χωρίς να θυσιάζεται σε καμία περίπτωση η σταθερότητά και η εξαιρετική εφαρμογή. Το παπούτσι είναι ιδανικό για αποστάσεις 5χλμ- 10χλμ, αλλά ανταπεξέρχεται εξαιρετικά σε αποστάσεις Ημιμαραθωνίου και Μαραθωνίου, καθώς το μικρό βάρος του σε συνδυασμό με την τεχνολογία απορρόφησης κραδασμών και ανθρακονήματος σας εξασφαλίζει έναν άνετο τερματισμό και ασυναγώνιστες ταχύτητες.

Γιατί το PUMA Deviate Nitro Elite Racer αλλάζει τα δεδομένα

 Πολλοί δρομείς πιστεύουν ότι αν προσθέσετε μια πλάκα ανθρακονήματος (carbon) σε ένα παπούτσι για τρέξιμο, γίνεται αυτόματα γρήγορο, αλλά φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Είναι ο συνδυασμός μεταβλητών: σχεδιασμός πλάκας, ακαμψία πλάκας, ελαστικότητα αφρού, τύπος αφρού, βάρος του παπουτσιού, η μηχανική του παπουτσιού, η αναπήδηση από τα δάχτυλα κτλ. που πρέπει να συντονίζονται σωστά μαζί για να δημιουργηθεί ένα κατ΄ουσία και όχι κατ΄όνομα super shoe. Το Deviate Nitro Elite είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα όπου όλα συνδυάζονται ομαλά.

Η PUMA μας φέρνει πιο κοντά στους ελίτ δρομείς με το Deviate Nitro Elite Racer runbeat.gr

  Όλα τα παραπάνω είναι σχετικά με την ενδιάμεση σόλα που συνδυάζετε με τo ανθρακόνημα και αυτή την ισορροπία δεν την έχουν βρει όλοι οι κατασκευαστές. Ωστόσο η εταιρία αποδεικνύει ότι το έχει καταφέρει. Το carbon plate ή αλλιώς “INNOPLATE” για την PUMA έχει σχεδιαστεί από 100% ίνες άνθρακα και λειτουργεί ως μοχλός για μεγαλύτερη ώθηση κατά το toe-off. Ο αφρός NITRO παρέχει εξαιρετική απόκριση και απορρόφηση κραδασμών για ένα safe, fast run εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα μέγιστη επιστροφή ενέργειας έως και 80%! Τέλος η εξωτερική σόλα με την τεχνολογία PUMAGRIP προσθέτει σταθερότητα, χάρη στο ανθεκτικό καουτσούκ. Με 31,6% μεγαλύτερη αντιολισθητική προστασία σε σχέση με τους προκάτοχούς του, η τεχνολογία συμβάλει δραστικά για ασφαλές και σταθερό τρέξιμο με την μικρότερη δυνατή φθορά.

 Συγκριτικά με τους γνωστότερους ανταγωνιστές του, το Deviate Nitro Elite Racer είναι πολύ πιο δυναμικό αλλά και πιο ελεγχόμενο. Οι μεταβάσεις στη φτέρνα, στο μέσο και στο μπροστινό μέρος του ποδιού είναι πολύ ομαλές. Το μεσαίο τμήμα του παπουτσιού μεταβαίνει πολύ ομαλά στο σταθερό μπροστινό μέρος όπου το πόδι συναντά την αίσθηση του "ελατηρίου" στα δάχτυλα. Η πλάκα μπροστά είναι λεπτή και φαίνεται να σταθεροποιεί την αναπήδηση που δίνει ο αφρός.

Η PUMA μας φέρνει πιο κοντά στους ελίτ δρομείς με το Deviate Nitro Elite Racer runbeat.gr

Το παπούτσι προσφέρει άφθονη αντικραδασμική προστασία, εξ ου και η πιθανή ικανότητα να διαπρέψει σε αποστάσεις και ρυθμό μαραθωνίου και σίγουρα σε ρυθμό μαραθωνίου. Ωστόσο, ο αφρός και η πλάκα ανταποκρίνονται αρκετά καλά και σε διαλλειμματικές προπονήσεις ή αγώνες έως 10 χιλιόμετρα.

Το PUMA Deviate Nitro Elite έχει την αίσθηση του high stack (ψηλό παπούτσι-πάτος) ενώ η ποιότητα των υλικών εξασφαλίζει την αντοχή στο χρόνο αυξάνοντας τα χιλιόμετρα που αντέχετε χωρίς εκπτώσεις.

Το Deviate Nitro Elite είναι ένα ελίτ παπούτσι αποκλειστικά για τους Elite δρομείς που αναζητούν ένα βελούδινο τη σταθερότητα και το γρήγορο tempo στην πίστα. 

Η PUMA μας φέρνει πιο κοντά στους ελίτ δρομείς με το Deviate Nitro Elite Racer runbeat.gr

 Άλλωστε, όπως είχε αναφέρει και o Rudolf Dassler, ιδρυτής της εταιρείας, όλα τα προϊόντα θα πρέπει να ενσωματώνουν τα χαρακτηριστικά ενός πούμα. Φαίνεται λοιπόν ότι η ταχύτητα, η δύναμη, η αντοχή και η ευκινησία του ζώου αποτυπώνονται τέλεια στο νέο Deviate Nitro Elite Racer.

Θα βρείτε το νέο Deviate Nitro Elite Racer στο eshop του επίσημου αντιπροσώπου της PUMA στην Ελλάδα, στο PUMA store (Αγγέλου Μεταξά 40Α, Γλυφάδα) και σε επιλεγμένα καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα.