Η Λιβαδειά έδωσε το παράδειγμα με τον 1ο αγώνα δρόμου «Όλοι Μαζί-Όλοι Ίσοι»

 Runbeat Team   9:27 25-05-2022  

Η Λιβαδειά έδωσε το παράδειγμα με τον 1ο αγώνα δρόμου «Όλοι Μαζί-Όλοι Ίσοι»


Ένας αγώνας-γιορτή που είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα Άτομα με Αναπηρία και να δείξει σε όλο τον κόσμο ότι όλοι έχουμε το δικαίωμα στην άθληση και την ισότητα.

Ο 1ος αγώνας δρόμου «Όλοι Μαζί-Όλοι Ίσοι» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την περασμένη Κυριακή 22/5 στη Λιβαδειά καθώς ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών και έδωσε δυνατό «παρών» στον αγώνα που έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία, την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνδρομή της δομής «Γέφυρα».

 

Ο αγώνας δεν είχε ανταγωνιστικό χαρακτήρα άφησε όμως μία ευχάριστη γεύση σε όσους μετείχαν, ανάπηρους και αρτιμελείς. Ήταν μία ευκαιρία για τα άτομα με αναπηρία να βγουν από τα σπίτια τους, να συνευρεθούν με μικρούς και μεγάλους αρτιμελείς συμπολίτες τους και να νιώσουν και οι ίδιοι μέρος του συνόλου. Πολύ σημαντική η ευαισθητοποίηση αρκετών γονιών που πήγαν τα παιδιά τους στην εκδήλωση περνώντας τους πολύ σημαντκά μηνύματα.

Στον αγώνα συμμετείχαν πολλοί σημαντικοί αθλητές ΑμεΑ, όπως ο Παναγιώτη Εμμανουηλίδης, η Γεωργία Καλτσή, η Μαριλένα με τον Βασίλη Γερογιάννη, η Δήμητρα Λουκάκη, η Μαρίλια Παπαδάκη, η Αγγελική με τον Γρηγόρη Σκουλαρίκη και ο Άρης Κατσούλης με την ομάδα του Tihio Race, τον Θωμά Ρούμπα και τον Ξενοφών Χολέβα. Δυναμική ομαδική συμμετοχή είχε και ο Σύλλογος Ιωνάς ΑμεΑ με τους αθλητές ΔημήτρηΛίτσιο, Γιώργο Μπέλλο, Γιάννη Σκουρμπούτη, Σωκράτη Διγγόλη, Γιώργο Λαμπρακάκη και Χαράλαμπο Κορδάκη.

Στα 700μ των παιδιών συγκίνησαν με την προσπάθεια τους οι μικροί πρωταθλητές της ζωής και μαθητές σε ειδικά σχολεία και δομές της Βοιωτίας.

Και στις δυο αποστάσεις μαζί με τους αθλητές ΑμεΑ έτρεξαν και εθελοντές από αθλητικούς συλλόγους της Στερεάς Ελλάδας ως ένδειξη συμπαράστασης στον καθημερινό αγώνα όλων των ΑμεΑ για ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες. Ειδικά στη μεγάλη διαδρομή των 5χλμ, οι περισσότεροι δρομείς κινήθηκαν όλοι μαζί βοηθώντας ο ένας τον άλλο συγκινώντας την πόλη της Λιβαδειάς.

Εμπνευστής του αγώνα ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας κ Ιωάννης Περγαντάς, ενώ βασικοί υποστηρικτές του αγώνα ήταν ο Δήμος Λεβαδέων, ο Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς, η Ελληνικής Ένωσης Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (παράρτημα Λιβαδειάς), η Τροχαίας Λιβαδειάς και πολλοί ακόμα τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι και φορείς της Στερεάς Ελλάδας. Η διοργάνωση ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης και τους τοπικούς χορηγούς Παπακωνσταντίνου Ευστάθιο (Εμπόριο ποτών-αναψυκτικών) για τα νερά και Λεωνίδα Τόγια (Οπωροπωλείο) για τις μπανάνες.

Στόχος των διοργανωτών είναι να καθιερώσουν τον αγώνα και να δώσουν τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερα άτομα με αναπηρία να βγουν από τα σπίτια τους και να κοινωνικοποιηθούν.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να βρουν τις προσωπικές τους φωτογραφίες βάζοντας τον αριθμό συμμετοχής τους στο https://www.energyphotos.gr/event/livadeia-2022.