Η Ιαπωνία ανακοίνωσε τους Μαραθωνοδρόμους που θα τρέξουν στο Παγκόσμιο του Όρεγκον

 Runbeat Team   9:40 30-03-2022  

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε τους Μαραθωνοδρόμους που θα τρέξουν στο Παγκόσμιο του Όρεγκον


Η Ιαπωνική Ομοσπονδία Στίβου ανακοίνωσε τους τρεις αθλητές και τις τρεις αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στον μαραθώνιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου που θα διεξαχθεί 15-24 Ιουλίου στο Όρεγκον.

Πιο συγκεκριμένα, το «παρών» στην κορυφαία διοργάνωση του φετινού καλοκαιριού θα δώσει ο κάτοχος του Εθνικού ρεκόρ, Kengo Suzuki , ο οποίος θα συνοδεύεται από τους Gaku Hoshi και Yusuke Nishiyama στην ομάδα των ανδρών, ενώ τη γυναικεία ομάδα αποτελούν οι Mao Ichiyama, Mizuki Matsuda και Hitomi Niiya.

 

Ο Suzuki είχε σημειώσει ρεκόρ Ιαπωνίας πέρυσι στον Μαραθώνιο της λίμνης Biwa τερματίζοντας σε 2:04:56 , ενώ ήταν τέταρτος στον φετινό Μαραθώνιο του Τόκιο με χρόνο 2:05:28. Ο Hoshi κέρδισε τον Μαραθώνιο της Οσάκα στο ντεμπούτο του στη φετινή σεζόν (2:07:31) και ο Nishiyama, επίσης στο ντεμπούτο του, κέρδισε τον Μαραθώνιο Beppu-Oita (2:07:47).

Από την άλλη πλευρά, η Ichiyama, που έχει ατομικό ρεκόρ 2:20:29 από το 2020, κέρδισε τον Μαραθώνιο Γυναικών της Οσάκα του 2021, ήταν όγδοη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και φέτος κατέκτησε την έκτη θέση στον Μαραθώνιο του Τόκιο. Η Matsuda κέρδισε τον φετινό Μαραθώνιο Γυναικών της Οσάκα σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ 2:20:52, ενώ η Niiya έτρεξε 2:21:17 για να κατακτήσει την έβδομη θέση στο Τόκιο.

Αναλυτικά, η ιαπωνική ομάδα μαραθωνίου για το Όρεγκον

Γυναίκες

Mao Ichiyama, Mizuki Matsuda, Hitomi Niiya

Άνδρες

Gaku Hoshi, Yusuke Nishiyama, Kengo Suzuki