H σύγκριση των διαδρομών των Major μαραθωνίων δείχνει γιατί όλοι επιλέγουν το Βερολίνο για ρεκόρ (Pic)

 Runbeat Team   18:41 15-09-2022  

H σύγκριση των διαδρομών των Major μαραθωνίων δείχνει γιατί όλοι επιλέγουν το Βερολίνο για ρεκόρ (Pic)


Η διαδρομή του μαραθωνίου του Βερολίνου είναι γνωστή για το πόσο επίπεδη είναι σε σχέση με άλλους αντίστοιχου βεληνεκούς αγώνες. Η πρωτεύουσα του Βερολίνου έχει τον καλύτερο ή ίσως έναν από τους καλύτερους αγώνες για να κυνηγήσει κάποιος ένα νέο ρεκόρ.

Το γράφημα που δημοσίευσε το RunningExplained αποδεικνύει την μεγάλη διαφορά που υπάρχει σε σχέση με τους άλλους πέντε Major Μαραθωνίους, δηλαδή την σχέση του αγώνα του Βερολίνου με εκείνους της Βοστώνης, του Σικάγο, του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης και του Τόκιο.

 

Πολλές φορές έχει ειπωθεί στο παρελθόν από κορυφαίους και όχι μόνο δρομείς ότι η διαδρομή του Βερολίνου είναι η κορυφαία ή μία από τις πιο γρήγορες του κόσμου. Η επίπεδη διαδρομή είναι κάτι το οποίο διευκολύνει τους δρομείς και τους κάνει να έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιτύχουν τον χρόνο που κυνηγούν.

Πρόσφατα χαρακτηριστικά παραδείγματα ενόψει του αγώνα του Βερολίνου που θα γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου είναι ο Eliud Kipchoge που πρόκειται να προσπαθήσει για το παγκόσμιο ρεκόρ (2:01:39), ενώ και οι «δικοί μας», Κώστας Γκελαούζος και Παναγιώτης Καραΐσκος θα επιχειρήσουν να κάνουν νέο ατομικό ρεκόρ (2:14:44 και 2:17:59 αντίστοιχα).