H Biles κατηγόρησε «ολόκληρο το σύστημα» για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε

 Runbeat Team   18:30 17-09-2021  

H Biles κατηγόρησε «ολόκληρο το σύστημα» για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε


Η Simone Biles μαζί με τις Aly Raisman και McKayla Maroney βρέθηκαν στην γερουσία του FBI κατηγορώντας το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Εθνική Ομάδα Γυμναστικής των ΗΠΑ για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που έχουν υποστεί.

Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση έχει να κάνει με τον Larry Nassar, πρώην αθλίατρο, που έχει πλέον καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ή αλλιώς 175 χρόνια φυλάκισης και άλλα 60 για κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, ενώ ο ίδιος είχε ομολογήσει ότι παρενόχλησε σεξουαλικά κι άλλες γυναίκες.

«Κατηγορώ τον Larry Nassar, και επίσης ολόκληρο το σύστημα που άφησε εκείνον και όλους τους όμοιούς του να δουν με αυτό τον τρόπο. Αν επιτρέπεις έναν μεγαλύτερο να κάνει κακό σε παιδιά, οι συνέπειες πρέπει να είναι πολύ αυστηρές» είπε η Biles και ξέσπασε σε κλάματα.

Αιτία για τις καταγγελίες της Biles και των συναθλητριών της, είναι ότι ούτε η Ολυμπιακή Επιτροπή, ούτε η Ομοσπονδία Γυμναστικής των χώρας, αλλά ούτε και το FBI δεν τιμωρήθηκαν επειδή δεν διερεύνησαν τις καταγγελίες όταν εκείνες κατατέθηκαν. Το FBI πραγματοποίησε μία έρευνα μετά τις καταγγελίες των αθλητριών, ο οποίες ήταν ανάμεσα στις 200 που κατέθεσαν κατά του Nassar το 2018.

 

Σε κάθε περίπτωση όμως, η έρευνα του FBI δεν ήταν αυτό που περίμενε ο κόσμος, καθώς περιείχε αρκετά λάθη και προχειρότητες από τους πράκτορες της υπηρεσίας, ενώ καθυστέρησε και αρκετά να ολοκληρωθεί. Αυτός είναι και ο λόγος που η Biles αναφέρεται στο σύστημα, λόγω της αργής ανταπόκρισης των αρμόδιων αρχών.

Την ίδια θέση με την Biles πήραν και οι άλλες δύο αθλήτριες, Aly Raisman και McKayla Maroney, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως είχαν υποφέρει και συνεχίζουν να υποφέρουν από την παρενόχληση που υπέστησαν, ενώ η Raisman είπε χαρακτηριστικά πως «Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σαφές ότι η θεραπεία ενός ατόμου που έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση επηρεάζεται άμεσα από τον χειρισμό του ατόμου που το κακοποίησε».