Γυμναστές: «Επιστρέφουμε για δουλειά στα “τυφλά”»

 Runbeat Team   18:00 28-05-2021  

Γυμναστές: «Επιστρέφουμε για δουλειά στα “τυφλά”»


Έντονος προβληματισμός επικρατεί στους εργαζόμενους γυμναστές και γυμνάστριες που ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην ενεργό δράση από Δευτέρα μετά την απόφαση των ειδικών να επαναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια χωρίς να γνωρίζουν τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Επιστρέφουμε για δουλειά στα “τυφλά”» δήλωσε μιλώντας στον Politica 89.8 και τον Χρήστο Κώνστα, ο καθηγητής φυσικής αγωγής Δημήτρης Μανελάκης.

 

Όπως εξηγεί ο κ. Μανελακης: «Η κατάσταση με την πανδημία είναι πρωτόγνωρη στα 14 χρόνια που εργάζομαι ως γυμναστής δεν έχω βιώσει ανάλογη κατάσταση. Ο κόσμος έχει ανάγκη όσο ποτέ την άσκηση εφόσον η άσκηση κάνει καλό στην υγεία κι όμως δεν έχει την δυνατότητα να το κάνει καθώς δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα τα πρωτόκολλα για την ομαλή κι ασφαλή λειτουργία τους. Είναι αδιανόητο να έχει ληφθεί απόφαση ανοίγματος από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων την Δευτέρα και να μην γνωρίζουμε το πως θα λειτουργήσουν τα γυμναστήρια, κάτω από ποια πρωτόκολλα και συνθήκες. »

Προτεραιότητα για τους γυμναστές είναι η ασφάλεια επισημαίνει ο κ. Μανελάκης, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως: «Ως εργαζόμενοι προβληματιζόμαστε για το υγειονομικό κομμάτι, επιθυμούμε να δουλεύουμε σε ένα ασφαλές περιβάλλον κι έπειτα επιθυμούμε, ο κόσμος να είναι ασφαλής και να νιώσει ασφαλής στις όποιες συνθήκες αποφασισθεί να ανοίξουν τα γυμναστήρια. Ωστόσο περιμένουμε τις ανακοινώσεις για να ξέρουμε πως θα προετοιμαστούμε και τι θα ανακοινώσουμε και στον κόσμο. »

Μεταξύ άλλων ο κ. Μανελάκης, αναφέρθηκε στον τρόπο επαναλειτουργίας των γυμναστηρίων κάτω από οποιαδήποτε υγειονομικά πρωτόκολλα υποστηρίζοντας πως: «Σκεφτόμαστε με βάση το συμφέρον της δημόσιας υγείας θα ακολουθήσουμε οποιοδήποτε πρωτόκολλο μας προταθεί. Ανάλογα με τα πρωτόκολλα λόγου χάρη θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε ενδεχομένως και με ειδικά διαμορφωμένους χώρους εμβολιασμένων και μη. Όλα όμως εξαρτώνται από τα πρωτόκολλα τα οποία δεν έχουμε στα χέρια μας».

 

Σε ότι αφορά το οικονομικό κομμάτι όπως τις συνδρομές των πολιτών και το τι θα ισχύσει με αυτές μετά την αναστολή λειτουργίας των γυμναστηρίων, ο κ. Μανελάκης, απαντά πως: «Η κάθε επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να προαποφασίσει τι θα κάνει με τις συνδρομές των πελατών, εμείς θεωρώ παγώσαμε τις συνδρομές των αθλουμένων και από Δευτέρα θα τις ενεργοποιήσουμε εκ νέου. Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων, Ηρακλείου, έχει αποφασίσει ωστόσο, στο σύνολο του να παγώσουν τα γυμναστήρια τις συνδρομές των αθλουμένων και να τις επανενεργοποίησουν όταν θα ανοίξουν από Δευτέρα».