Για προετοιμασία στην Ιταλία η Μαρινάκου: «Θέλω να επαναλάβω το νταμπλ στον ΑΜΑ»

 Runbeat Team   16:54 09-09-2022  

Για προετοιμασία στην Ιταλία η Μαρινάκου: «Θέλω να επαναλάβω το νταμπλ στον ΑΜΑ»


Η Αναστασία Μαρινάκου προέρχεται από μία «γεμάτη» σεζόν στην οποία αγωνίστηκε σε πολλούς αγώνες και πλέον, έχοντας επιστρέψει στις προπονήσεις, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ για τους νέους στόχους της.

 

«Η προπόνηση πηγαίνει καλά. Τέλη Σεπτέμβρη θα πάω στην Ιταλία, στην πόλη Σεστριέρε (κοντά στις Άλπεις) και εκεί θα είναι το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας μου ενόψει της χειμερινής περιόδου», δήλωσε η Μαρινάκου και συνέχισε: «Για φέτος, αρχικός στόχος μου είναι ο κλειστός στίβος και θα κυνηγήσω την συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στα 3.000μ. Άλλωστε οι βαθμοί από τα 3.000μ. στον κλειστό στίβο, μετρούν και για το ράνκινγκ στον ανοιχτό. Μια καλή επίδοση είναι σημαντική για τη συνέχεια. Ο μεγάλος στόχος μου είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 2024 στο Παρίσι, οπότε πρέπει φέτος να κυνηγήσω την συμμετοχή μου και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 στην Βουδαπέστη. Κάτι τέτοιο θα με βοηθήσει πολύ, γιατί πλέον όλα συνδέονται».

Για προετοιμασία στην Ιταλία η Μαρινάκου: «Θέλω να επαναλάβω το νταμπλ στον ΑΜΑ» runbeat.gr

Στην σεζόν 2021-2022 η Αναστασία Μαρινάκου είχε πρωταγωνιστήσει τόσο στα δυο Πρωταθλήματα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος, όσο και στα 5χλμ. και 10χλμ. στα πλαίσια του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

«Φέτος θα μπω στον ανώμαλο μόνο στα πλαίσια της προπόνησης και για να βοηθήσω τον σύλλογό μου. Δεν θα κυνηγήσω κάτι περισσότερο», τόνισε χαρακτηριστικά η αθλήτρια του Παναθηναϊκού.

 

«Πάντα αγωνίζομαι στο Μαραθώνιο. Μου αρέσει πολύ. Πέρσι είχα κάνει νταμπλ νικών και ρεκόρ διαδρομής τόσο στο 5άρι (16.40, ισοφάριση ρεκόρ) όσο και στο 10άρι (34.32) και με βοήθησε πολύ για την συνέχεια της σεζόν. Φυσικά, θα αγωνιστώ και φέτος. Θέλω να επαναλάβω το νταμπλ και θα προσπαθήσω να βελτιώσω τα δυο δικά μου ρεκόρ διαδρομής», δήλωσε η ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Όπως αναφέρει μάλιστα ο ΣΕΓΑΣ, το 2022, για πρώτη φορά στα πλαίσια του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, θα διεξαχθεί αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων με την ονομασία «Universities’ Night Run» αποκλειστικά και μόνο για φοιτητές και φοιτήτριες ελληνικών και διεθνών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Η Αναστασία Μαρινάκου, εκτός των αθλητικών της υποχρεώσεων, είναι και φοιτήτρια καθώς σπουδάζει στο τμήμα δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ Ακμή με υποτροφία του ΣΕΓΑΣ. Η ίδια θα είναι εκεί, όχι για να αγωνιστεί, αλλά για να προπονήσει την ομάδα της και να δώσει σημαντικές συμβουλές σε όλους τους δρομείς.

Για προετοιμασία στην Ιταλία η Μαρινάκου: «Θέλω να επαναλάβω το νταμπλ στον ΑΜΑ» runbeat.gr

Πέραν των εξελίξεων στην αθλητική της καριέρα, η Μαρινάκου θα κάνει μια καινούργια αρχή και στα επαγγελματικά της. Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης ως φοιτήτρια του ΙΕΚ Ακμή, η ίδια θα ξεκινήσει την πρακτική της στην τηλεόραση της ΕΡΤ -μέσα στο επόμενο διάστημα.

«Θα ξεκινήσω την πρακτική μου στην τηλεόραση της ΕΡΤ και είμαι πολύ χαρούμενη. Είναι κάτι καινούργιο και ενδιαφέρον. Φυσικά, αυτήν τη στιγμή προέχει η προετοιμασία μου και οι αγωνιστικές μου υποχρεώσεις. Είναι όμως, μια πολύ σημαντική εξέλιξη για εμένα».