Γεράσιμος Λιγνός και Γρηγόρης Σουβατζόγλου: Μία συνεργασία που… μυρίζει επιτυχία

 Νίκη Μηλιαράκη   10:58 27-10-2021  

Γεράσιμος Λιγνός και Γρηγόρης Σουβατζόγλου: Μία συνεργασία που… μυρίζει επιτυχία


Ο Γεράσιμος Λιγνός και ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου προπονούνται μαζί μόλις δύο μήνες και όμως έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν με τις επιδόσεις τους στο Παρατρίαθλο. Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου κατάφεραν να τερματίσουν πρώτοι σημειώνοντας μάλιστα εξαιρετικό χρόνο για το διάστημα που προπονούνται μαζί.

Ο Λιγνός αγωνίστηκε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στην κολύμβηση εκεί όπου εκπροσωπεί τη χώρα μας αρκετά χρόνια τώρα καθώς από τα 15 του χρόνια αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα όρασης.

 

Το παρατρίαθλο μπήκε πρόσφατα στη ζωή του και δείχνει να του ταιριάζει πολύ. Όπως εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στο “Runbeat.gr”, «είναι τελείως διαφορετικό. Από εκεί που ήμουν όλη μέρα στο νερό ξαφνικά βρίσκομαι να κάνω με τον Γρηγόρη (σ.σ. Σουβατζόγλου) ποδήλατο και να τρέχω στα γήπεδα. Είναι κάτι πολύ όμορφο μπορώ να πω. Χρειαζόμουν μία αλλαγή. Είναι ένα πολύ δύσκολο άθλημα αλλά πιστεύω ότι ο καθένας που θα το δοκιμάσει θα δει την ομορφιά του».

Η συνεργασία των δύο αθλητών προέκυψε μετά από παρότρυνση των ανθρώπων της Ομοσπονδίας ΑμεΑ και ήταν να ξεκινήσει πριν το Τόκιο, όμως ο Γεράσιμος Λιγνός ήθελε να ζήσει την εμπειρία μίας ακόμη Παραολυμπιάδας ως αθλητής της κολύμβησης.

«Είχαμε μία επικοινωνία το 2020 όταν και σχεδόν είχαν αναβληθεί οι Παραολυμπιακοί αγώνες, οι οποίοι όμως έγιναν και συμμετείχα κι εγώ ως κολυμβητής. Τότε είχα πει στους ανθρώπους της Ομοσπονδίας ότι το τρίαθλο  είναι μία πρόκληση για μένα αλλά επιθυμώ να το κάνω μετά το Τόκιο. Έτσι ήρθα σε επικοινωνία με τον Γρηγόρη μέσω και του προπονητή του και αυτή η συνεργασία πιστεύω ότι θα τραβήξει αρκετά χρόνια. Αρκεί να είμαστε καλά», εξηγεί στο σάιτ μας ο νεαρός πρωταθλητής.

Τα πρώτα δείγματα πάντως είναι πολύ θετικά και αφήνουν πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια. «Έχουμε μάθει και οι δύο μέσα στον πρωταθλητισμό. Είναι μέσα στο πετσί μας και θα παλέψουμε γι αυτό», εξηγεί ο Γεράσιμος Λιγνός, ο οποίος ωστόσο θεωρεί ότι πιο σημαντικό είναι «να έρθουν πολύ περισσότερα παιδιά με αναπηρία στον αθλητισμό».

 Ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου ασχολείται με το τρίαθλο πάνω από 10 χρόνια έχοντας σημειώσει πολλές επιτυχίες. Η ενασχόλησή του με το παρατρίαθλο, όμως είναι καινούργια και σίγουρα αποτελεί πρόκληση. Καλείται να γίνει ένα με τον συναθλητή του και να τον καθοδηγήσει καθώς η όραση του Γεράσιμου Λιγνού είναι περιορισμένη. Αναφερόμενος σε αυτή τη συνεργασία ο έμπειρος τριαθλητής τονίζει: «Τα τελευταία 10 χρόνια συμμετέχω σε αγώνες τρίαθλου σαν αρτιμελής αθλητής. Εδώ και δύο μήνες περίπου έχουμε ξεκινήσει τη συνεργασία μας με το Γεράσιμο. Είναι δύσκολα τα πράγματα και οι συνθήκες προπόνησης και γενικότερα το να μπορέσουμε να βρούμε κοινές ώρες για προπόνηση και να βρεθούμε. Θα βρούμε πιστεύω μία λύση. Δεν περίμενα να έχουμε ένα τόσο καλό αποτέλεσμα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ο Γεράσιμος είναι εξαιρετικός αθλητής, αλλά και εξαιρετικός χαρακτήρας. Η συνεργασία μας ήταν εύκολη και δεν είναι σύνηθες να το πετυχαίνεις αυτό οπότε θεωρώ ότι μελλοντικά θα πάμε ακόμα καλύτερα».

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo