Γεν. Διευθυντής ΣΕΓΑΣ: «Θέμα χρόνου η έκδοση αθλητικών δελτίων άνω των 35 ετών - Το 2022 θα είναι έτος μεγάλων αλλαγών στην Ομοσπονδία»

 Runbeat Team   16:40 16-10-2021  

Γεν. Διευθυντής ΣΕΓΑΣ: «Θέμα χρόνου η έκδοση αθλητικών δελτίων άνω των 35 ετών - Το 2022 θα είναι έτος μεγάλων αλλαγών στην Ομοσπονδία»


Ένα βήμα πριν την αναθεώρηση του άρθρου που θεσπίστηκε το 2018 επιβάλλοντας για ανεξήγητους λόγους ηλικιακό όριο για την έκδοση αθλητικού δελτίου βρίσκεται ο ΣΕΓΑΣ. Ήδη το Υφυπουργείο Αθλητισμού με τροπολογία τον Ιούνιο ουσιαστικά έχει ακυρώσει τα ηλικιακά όρια όλων των ομοσπονδιών, οι οποίες πλέον καλούνται να εναρμονιστούν με τη νομοθεσία. Για την έκδοση των αθλητικών δελτίων σε αθλητές άνω των 35 ετών, αλλά και σχετικά με τις αλλαγές που έρχονται στην αρχαιότερη αθλητική ομοσπονδία της Ελλάδας μίλησε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΓΑΣ, Σωτήρης Κυρανάκος.

 

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Politica 89.8 και τον Χρήστο Κώνστα, ο Σωτήρης Κυρανάκος ανέφερε μεταξύ άλλων, πως η έκδοση αθλητικών δελτίων για αθλητές άνω των 35 ετών είναι θέμα χρόνου, και ότι απομένουν κάποια διαδικαστικά θέματα για να εφαρμοστεί και στο καταστατικό του ΣΕΓΑΣ. Ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας τόνισε επίσης πως το 2022 θα είναι έτος πολύ σημαντικών αλλαγών στον ΣΕΓΑΣ, με το όραμα της διοίκησης να είναι πολύ μεγάλο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σωτήρης Κυρανάκος τόνισε σχετικά με τα αθλητικά δελτία πως: «Ο ΣΕΓΑΣ ακολουθούσε και ακολουθεί πάντα πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου αθλητισμού, αλλά και οποιουδήποτε άλλου αθλητικού φορέα που εμπλέκεται με τις δραστηριότητες της ομοσπονδίας. Εμείς γνωρίζουμε τη νομοθεσία για την έκδοση αθλητικών δελτίων, είμαστε απόλυτα σύμφωνοι και νομίζω ότι το θέμα είναι καθαρά διαδικαστικό. Είναι θέμα χρόνου η έκδοση αθλητικών δελτίων για αθλητές άνω των 35 ετών».

Όσον αφορά την εμπειρία του από τα νέα του καθήκοντα στον ΣΕΓΑΣ, ο ίδιος τόνισε ότι: «Όταν αναλαμβάνεις μία θέση, πρέπει να αντιμετωπίσεις δύο πράγματα. Πρώτα την καθημερινότητα και μετά το όραμα που έχεις. Στην καθημερινότητα περιλαμβάνονται πάντα συμπεριφορές, υποχρεώσεις, νοοτροπίες και πολλά άλλα.

 

Η καθημερινότητα είναι πολύ δύσκολη, γιατί ουσιαστικά το 50% των εσόδων του ΣΕΓΑΣ έρχονται από δραστηριότητες και αγώνες, που δεν έχουν γίνει για δύο χρόνια λόγω του κορωνοϊού. Έχω την αισιοδοξία ότι τα πράγματα στον ΣΕΓΑΣ θα είναι πολύ διαφορετικά. Το 2022 θα είναι έτος μεγάλων αλλαγών στην Ομοσπονδία. Η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ έχει ένα πολύ μεγάλο όραμα, και για την ομοσπονδία, και για τα σωματεία και για τους αθλητές».