Ευρωπαϊκό 10 χιλιομέτρων: Νίκη και τρίτη πρόκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες για την Eilish McColgan!

 Runbeat Team   14:02 06-06-2021  

Ευρωπαϊκό 10 χιλιομέτρων: Νίκη και τρίτη πρόκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες για την Eilish McColgan!


Η Βρετανίδα Eilish McColgan θριάμβευσε στον αγώνα των γυναικών στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο 10 χιλιομέτρων του Μπέρμιγχαμ, σημειώνοντας τον εξαιρετικό χρόνο των 31:19.21 και κατάφερε να κερδίσει ένα εκ των μεγαλύτερων φαβορί, την Selamawit Teferi από το Ισραήλ και να πάρει την πρόκριση για την τρίτη της Ολυμπιάδα.

 

Η McColgan πήρε τη νίκη χάρη σε ένα φοβερό τελευταίο γύρο (64.23), στον οποίο αφού «κυνήγησε» την αθλήτρια του Ισραήλ, κατάφερε να την ξεπεράσει στα τελευταία 80 περίπου μέτρα και να πάρει τη νίκη. Η Βρετανίδα θα πάει στο Τόκιο, εκεί όπου θα λάβει μέρος στην τρίτη Ολυμπιάδα της καριέρας της, μετά από εκείνες στο Λονδίνο το 2012 και το Ρίο το 2016.

«Το τελευταίο χιλιόμετρο ήταν μία μεγάλη θολούρα. Είμαι πολύ χαρούμενη για τη νίκη μου» δήλωσε η McColgan στο Athletics Weekly μετά τον αγώνα.

Οι Βρετανίδες τα πήγαν πολύ καλά στον αγώνα, καθώς από τις πρώτες 5 θέσεις, κατέλαβαν τις 4. Τρίτη και με χρόνο εντός του Ολυμπιακού ορίου τερμάτισε η Jessica Judd, που είχε χάσει στο παρελθόν το όριο για μόλις 0.98, ενώ τέταρτη και πέμπτη τερμάτισε η Verity Ockendon (με προσωπικό ρεκόρ και 31:43.57) και η Amy-Eloise Markovc με 32:04.19 αντίστοιχα.