Έτρεξε τον γρηγορότερο μαραθώνιο του κόσμου ντριμπλάροντας με μπάλα του μπάσκετ!

 Runbeat Team   15:05 18-09-2021  

Έτρεξε τον γρηγορότερο μαραθώνιο του κόσμου ντριμπλάροντας με μπάλα του μπάσκετ!


Ένας καθηγητής φυσικής αγωγής από τις ΗΠΑ κατάφερε να μπει στα ρεκόρ Guinness με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, ο Steffan Reimer έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο με μπάλα του μπάσκετ, δηλαδή έτρεξε 42.195 μέτρα ντριμπλάροντας!

 

Ο χρόνος που πραγματοποίησε ήταν 2:50:33, δηλαδή κατά δέκα περίπου λεπτά καλύτερος από το 3:00:25 που είχε κάνει ο κάτοχος του προηγούμενου ρεκόρ, Raphael Igrisianu το 2017. Το ρεκόρ έσπασε στον Manitoba Marathon του Blumenort.

Ο Steffan Reimer αποφάσισε να κυνηγήσει αυτό τον στόχο κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ενώ ήταν μέσα και σκεφτόταν πως έπρεπε να βρει κάτι νέο να δοκιμάσει.

«Ήμουν λίγο τρομαγμένος να πω στους φίλους μου ότι ήθελα να δοκιμάσω κάτι τόσο περίεργο, αλλά εξελίχθηκε σε κάτι το πολύ διασκεδαστικό» τόνισε ο ίδιος στην ιστοσελίδα Runner’s World. Αρκετό ενδιαφέρον έχει και η δήλωσή του σχετικά με το τέλος του αγώνα, εκεί όπου δεν ήταν κουρασμένα τα πόδια του, αλλά τα… χέρια του: «Τα πόδια ήταν εντάξει. Το μυαλό μου ήταν εντάξει. Αλλά τα χέρια μου δεν ήταν στην ίδια κατάσταση από όλες αυτές τις ντρίμπλες».