Επίσημα στο Ηράκλειο οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες

 Runbeat Team   11:28 23-10-2021  

Επίσημα στο Ηράκλειο οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες


Στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθούν επίσημα οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες καθώς χθες υπογράφηκε η Σύμβαση Διοργάνωσης και παραδόθηκε η Σημαία από τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων.

 

Ο νέος πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) Davide Tizzano, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας και ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου, Κωνσταντίνος Αναστασάκης (εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο, Γιάννη Σέγκο, που απουσίαζε στο εξωτερικό), συνυπέγραψαν τη συμφωνία ανάληψης, παρέλαβαν τη σημαία των Αγώνων, αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη διοργάνωση, η οποία είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 2 με 9 Σεπτεμβρίου 2023.

Στους αγώνες αναμένεται να πάρουν μέρος 26 χώρες από τις τρεις ηπείρους της λεκάνης της Μεσογείου και οι συμμετέχοντες αθλητές υπολογίζονται στους 1.500. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα διεξαχθούν τουλάχιστον 13 αθλήματα . Πιο συγκεκριμένα στην παραλία του Καρτερού θα διεξαχθούν τα αθλήματα άμμου και συγκεκριμένα Βόλεϊ, Ποδόσφαιρο, Χάντμπολ, Τένις, Πάλη και Καράτε. Στην παραλία της Αμουδάρας στο Μαλεβίζι θα διεξαχθούν τα εξής αγωνίσματα: Κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, Θαλάσσιο Σκι και Τρίαθλο. Στην παραλία των Μαλίων στη Χερσόνησο θα πραγματοποιηθούν η Κωπηλασία, το Κανόε και το Κάιτσερφ. Τέλος, στο ανοιχτό κολυμβητήριο Λίντο του ΕΑΚΗ η Τεχνική Κολύμβηση.