Επέστρεψε δυναμικά το 8th Xterra Greece Off Road Triathlon/Aquathlon & O.W.S.Challenge

 Runbeat Team   15:18 19-10-2021  

Επέστρεψε δυναμικά το 8th Xterra Greece Off Road Triathlon/Aquathlon & O.W.S.Challenge


Το ενδιαφέρον πολλών Ελλήνων και ξένων τριαθλητών προκάλεσε και φέτος το 8th Xterra Greece Off Road Triathlon/Aquathlon & O.W.S.Challenge, το οποίο πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο.

 

Ο κορυφαίος διεθνής αγώνας Off Road Τριάθλου στην Ελλάδα επέστρεψε μετά από 18 μήνες αναγκαστικής απουσίας λόγω της πανδημίας του covid 19 και προσέλκυσε το ενδιαφέρον κορυφαίων αθλητών και αθλητριών από όλο τον κόσμο. Το γεγονός ότι διεξάγονται πολλοί διαφορετικοί αγώνες έδωσε ακόμα περισσότερη αίγλη στη διοργάνωση που πραγματοποιείται στη Βουλιαγμένη.

Στην κατηγορία Elite/Pro Individual Full Distance τη νίκη πανηγύρισε ο Παναγιώτης Μπιτάδος, ενώ στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Roth Jen και στο τρίτο ο Federico Spinazze. Στις γυναίκες τις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι Jindriska Zemanova, Matilde Bolzan και Carina Wasle.

Στο Triathlon – Full/Long Distance νικητής ήταν ο Timothee Augeul, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Joeri Dellebeeck και στην 3η ο Matus Kozlovsky. Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Nataliya Blagonravova δεύτερη η Barbara Alber και τρίτη η Celine Kluska.

Στο Cross Aquathlon Full Distance πρώτος ήταν ο Δημήτρης Σταματίου, δεύτερος ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και τρίτος ο Λευτέρης Πανέτης. Από τις γυναίκες πρώτη έκοψε το νήμα η Ζήνια Σανούδου, ακολούθησε η Μελίνα Βαρόνη και τρίτη ήταν η Claire Jolly.

 

Στο Triathlon-Half/Middle Distance, νικητής σε αυτή την κατηγορία ήταν ο Dominik Dupej, στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Στέφανος Μιχάλης και στην τρίτη θέση ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου. Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχτηκε η Stephanie Pissis, ενώ τη 2η θέση πήρε η Ελένη Σταγάκη και την τρίτη θέση η Nikki Woodroffe.

Στην κατηγορία Cross Aquathlon Sprint πρώτος έκοψε το νήμα ο Παναγιώτης Δημόπουλος, ενώ τον ακολούθησε ο Σπύρος Γκοτζιάς και τρίτος ήταν ο Γιώργος Καραγιάννης. Τέταρτη στη γενική και πρώτη γυναίκα ήταν η Νικολέτα Αγγελέτου, ενώ στη 2η θέση τερμάτισε η Ελένη Στεφανιδάκη και στην 3η η Σοφία Τζαχρήστου.

Στην κατηγορία Triathlon Relay-Full/Long νικήτρια βγήκε η ομάδα των Λουκά Σκρέκη, Νικόλ Καββαδία και Αναστασίας Ντάνου. Στη 2η θέση τερμάτισε η ομάδα των Δανάη Μωραΐτη, Χρήστου Κροκίδα και Όλγα Βελλή. Τέλος στην 3η θέση τερμάτισαν οι Κωνσταντίνος Τσουκάνας, Χρήστος Τσαπάλος και Στέλλα Κολέτσι.

Τέλος στην κατηγορία Triathlon-Half/Middle Distance Relay νικήτρια ήταν η ομάδα των Χρήστου Ασημακόπουλου, Γεώργιου Γκίνη, Μιχάλη Φωτεινού. Δεύτερη ήταν η ομάδα των Σπυρίδων Πολάκη, Κωνστνατίνου Βαγγέλη και Μαρίνας Τερζή. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Γιώργος Παρζίγκας, Γιώργος Νταής και Διονύσης Νταής.