Ένωσε Αλβανία και Ελλάδα το «Mourgana Mountain Run»

 Runbeat Team   13:33 21-06-2022  

Ένωσε Αλβανία και Ελλάδα το «Mourgana Mountain Run»


Κάτι περισσότερο από αθλητικό χαρακτήρα είχε η εκδήλωση «Mourgana Mountain Run», στην οποία συμμετείχαν περίπου 100 δρομείς από Αλβανία και Ελλάδα στη Δερόπολη της Β. Ηπείρου.

Στόχος του αγώνα ήταν να περάσουν το μήνυμα πως ο αθλητισμός ενώνει τους λαούς, με τις σημαίες της Ελλάδας και της Αλβανίας να κυματίζουν ειρηνικά.

Μάλιστα στους αγώνες 5 και 15 χιλιομέτρων που πραγματοποιήθηκαν έδωσαν το «παρών» η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία κ. Σοφία Φιλιππίδου και άλλοι διπλωμάτες της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Αλβανία. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Σύλλογο «Μουργκάνα Δράσις» και το Δήμο Δρόπολης & Πωγωνίου, ενώ τελέστηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα.

Δεν ανακοινώθηκαν επίσημα αποτελέσματα, ωστόσο, έγιναν γνωστοί οι νικητές των αγώνων. Έτσι στα 5 χιλιόμετρα νικητής αναδείχτηκε ο Πέτρος Λώλης και στα 15 χιλιόμετρα ο Αλέξανδρος Τζουμάκας. Στις γυναίκες, νικήτρια στα 5χλμ ήταν η Εμμανουέλα Μάλε και στα 15χλμ η Έλλη Τσιώνη.

Στους αγώνες πήραν μέρος δρομείς από τα Γιάννενα, τα Τίρανα, την Πάτρα, το Μπεράτι, την Ηγουμενίτσα, τη Βέροια, το Ελμπασάν καθώς και 35 αθλητές που έφτασαν από την Αθήνα.