Εντείνονται οι προσπάθειες να γίνει Ολυμπιακό Άθλημα το Cross Country

 Runbeat Team   11:04 29-12-2021  

Εντείνονται οι προσπάθειες να γίνει Ολυμπιακό Άθλημα το Cross Country


Ολοένα και περισσότερο φανατικό κοινό αποκτούν οι αγώνες cross country ανά τον κόσμο, ενώ και οι επίσημες διοργανώσεις συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον κορυφαίων δρομέων από όλο τον κόσμο.

Αυτό έχει οδηγήσει την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου να αναβαθμίσει τις διοργανώσεις της, να προσθέσει και άλλους αγώνες στο καλεντάρι της, ενώ έχει γίνει ήδη πρόταση το συγκεκριμένο αγώνισμα να ενταχθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Προς το παρόν, πάντως, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θεωρεί ότι θα είναι υπερβολή ο αγώνας σε ανώμαλο έδαφος να προστεθεί στα Ολυμπιακά Αγωνίσματα ως μεμονωμένο γεγονός. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Sebastian Coe πρότεινε το cross country να ενταχθεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς οι συνθήκες διεξαγωγής του ταιριάζουν περισσότερο στο χειμώνα, όμως όλα τα αγωνίσματα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς διεξάγονται στον πάγο ως εκ τούτου η πρόταση απορρίφθηκε εξαρχής.

Θεωρείται δεδομένο, πάντως, ότι η προσπάθεια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να εντάξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες τους αγώνες ανωμάλου εδάφους θα συνεχιστεί και μένει να δούμε κατά πόσο αυτή η πίεση θα φέρει αποτέλεσμα για την Ολυμπιάδα του 2028 πλέον…

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας ανωμάλου δρόμου υπήρχε στο καλεντάρι των Ολυμπιακών Αγώνων το 1912, το 1920 και το 1924, όμως μετά την Ολυμπιάδα του Παρισιού το 1924 αποφασίστηκε να βγει εκτός προγράμματος. Αιτία αποτέλεσε το γεγονός ότι την ημέρα του αγώνα είχε πολύ υψηλή θερμοκρασία με αποτέλεσμα σχεδόν οι μισοί δρομείς να εγκαταλείψουν μισολιπόθυμοι.