Έξαλλη η Κατερίνα Στεφανίδη για τις συνθήκες που αγωνίστηκαν οι αθλήτριες του επί κοντώ στη Φλωρεντία

 Runbeat Team   15:40 11-06-2021  

Έξαλλη η Κατερίνα Στεφανίδη για τις συνθήκες που αγωνίστηκαν οι αθλήτριες του επί κοντώ στη Φλωρεντία


Μία απίστευτη καταγγελία έκανε η Κατερίνα Στεφανίδη μέσα από το λογαριασμό της στα social media καθώς η ίδια και οι συναθλήτριές της κινδύνευσαν κατά το χθεσινό Diamond League που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επισήμανε ότι το στρώμα που είχε χρησιμοποιηθεί από τους διοργανωτές δεν ήταν κατάλληλο με αποτέλεσμα η ίδια και οι συναθλήτριές της να κινδυνεύουν με τραυματισμό. Μάλιστα έκανε επίσημη καταγγελία στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, η οποία δεν έκανε κάτι για να διορθώσει το πρόβλημα.

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει μεταξύ άλλων η Κατερίνα Στεφανίδη, «είμαι πραγματικά χαρούμενη που βγήκα υγιής από τον χθεσινοβραδινό αγώνα. Ο τεχνικός αντιπρόσωπος αποφάσισε να μας βάλει να κάνουμε άλμα σε ένα χαλάκι που δεν ικανοποιούσε τις προδιαγραφές της World Athletics. Τον είχαμε ενημερώσει γι’ αυτό από τη στιγμή που φτάσαμε, αλλά αποφάσισε να εξακολουθήσει να διακινδυνεύσει την υγεία και την ασφάλεια μας και να μας βάλει να πηδήξουμε πάνω σε αυτό παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δύο άλλα τέλεια καλά στρώματα.  Είμαι ιδιαίτερα απογοητευμένη καθώς επικοινώνησα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία αναφέροντάς τους το πρόβλημα και αντί να εμπιστευτούν τους αθλητές και τους προπονητές εμπιστεύτηκαν τον τεχνικό αντιπρόσωπο. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε χθες, αλλά αυτό δεν με κάνει να εφησυχάζω. Είμαι αποκαρδιωμένη και αποθαρρυμένη που παρά το γεγονός ότι έγινε άμεσα η ενημέρωση στην WA εκείνη επέλεξε να βάλει τα χορηγούς πάνω από την υγεία και την ασφάλεια των αθλητών».