Έφυγε από τη ζωή η θρυλική Ιταλίδα δρομέας μεσαίων αποστάσεων, Paola Pigni

 Runbeat Team   9:00 12-06-2021  

Έφυγε από τη ζωή η θρυλική Ιταλίδα δρομέας μεσαίων αποστάσεων, Paola Pigni


Η Ιταλίδα δρομέας μεσαίων αποστάσεων, Paola Pigni, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών την Παρασκευή. Η Pigni είχε μία πάρα πολύ επιτυχημένη καριέρα, κατακτώντας μεταξύ άλλων ένα χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο και δύο παγκόσμιους cross coutry τίτλους.

Η Pigni θεωρείται μία πρωτοπόρος για το τρέξιμο μεσαίων αποστάσεων στις γυναίκες, καθώς είχε καταφέρει να σπάσει πολλά ρεκόρ στα 1.500 μέτρα και το 1 μίλι τις δεκαετίες των 1960 και 1970, ενώ βελτίωσε πολλές φορές τα ρεκόρ Ιταλίας στις μεσαίες αποστάσεις. Γεννήθηκε στο Μιλάνο, στις 30 Δεκεμβρίου 1945 και ξεκίνησε την καριέρα της ως σπρίντερ πριν «μεταπηδήσει» στις μεσαίες αποστάσεις.

 

Ενδεικτικά, μερικές από τις καλύτερες στιγμές τις γεμάτης επιτυχίες καριέρας της είναι το παγκόσμιο ρεκόρ που κατάφερε να σπάσει το 1969 στα 1.500 μέτρα με 4:12.4 στο Μιλάνο, ενώ το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο κατάκτησε στη διοργάνωση του Μονάχου το 1972, βελτιώνοντας μάλιστα και το προσωπικό της ρεκόρ.

Την Pigni προπονούσε ο σύζυγός της, Bruno Cacchi, και κατάφερε συνολικά να κατακτήσει 19 εθνικούς τίτλους. Εκπροσώπησε την Ιταλία 33 φορές σε διάφορες αθλητικές διοργανώσεις.

«Ήταν ένα παράδειγμα για πολλούς αθλητές, της δικής της εποχής, αλλά και της τωρινής. Σίγουρα θα βρούμε έναν τρόπο να τιμήσουμε τη μνήμη της», ανέφερε ο πρόεδρος της Ιταλικής Αθλητικής Ομοσπονδίας, Stefano Mei.