Διευκρινιστικές οδηγίες από τη ΓΓΑ για την άθληση σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο

 Runbeat Team   9:48 25-12-2021  

Διευκρινιστικές οδηγίες από τη ΓΓΑ για την άθληση σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο


Διευκρινιστικές οδηγίες για την άθληση στο σύνολο της επικράτειας εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μετά τα έκτακτα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση με αφορμή τις γιορτές και τα οποία θα ισχύσουν ως τις 3 Ιανουαρίου.

 

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ΓΓΑ δεν αλλάζουν ουσιαστικά πράγματα όσον αφορά στην προπόνηση σε εξωτερικό χώρο ή τους αγώνες δρόμου. Δηλαδή συνεχίζει να ισχύει το γκρουπ των 15 ατόμων για προπόνηση σε εξωτερικό χώρο αρκεί να τηρούνται οι αποστάσεις, αλλά και η διεξαγωγή αγώνων με 300 άτομα. Εάν μετέχουν μόνο εμβολιασμένοι ο αριθμός μπορεί να είναι μεγαλύτερος. Συγκεκριμένα αναφέρεται το εξής:

«8.1 Για διοργανώσεις με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων αθλούμενων 300 άτομα, ανά block εκκίνησης έως 50 άτομα. Τμηματικές εκκινήσεις των block με χρονική απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 10 λεπτά. Σε κάθε block, αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων 2μ προς κάθε κατεύθυνση. Σε περίπτωση διοργάνωσης με περισσότερους από έναν αγώνες (π.χ. Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. και Αγώνας Δρόμου 10 χλμ.) : ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ισχύει ανά αγώνα, υπό την προϋπόθεση ότι κάθε αγώνας έχει διαφορετική ώρα εκκίνησης, ενώ δεν μπορούν να διεξάγονται περισσότεροι από δύο (2) αγώνες των 300 συμμετοχών ανά ημέρα.

8.2 Για διοργανώσεις με άνω των 300 συμμετεχόντων αθλούμενων :

*Με ποσοστό τουλάχιστον 95% εμβολιασμένους και έως 5% μη εμβολιασμένους συμμετέχοντες.

*Μη εμβολιασμένοι ενήλικοι συμμετέχοντες (18 ετών και άνω) : PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών.

* Μη εμβολιασμένοι ανήλικοι συμμετέχοντες (κάτω των 18 ετών) : επίδειξη self test εντός 24 ωρών πριν τον αγώνα (συστήνεται την ημέρα του αγώνα).

* Χρήση μάσκας μέχρι την εκκίνηση και ξανά μετά τον τερματισμό.

* Ηλεκτρονικές εγγραφές εκ των προτέρων - όχι συναθροίσεις σε γραμματεία.

* Δεν επιτρέπονται οι τελετές απονομών.

* Κατά την εκκίνηση και τον τερματισμό της διαδρομής, μέτρα αποφυγής συνωστισμού με προβλέψεις συνεχούς ροής των συμμετεχόντων.

Από εκεί και πέρα για τους αθλούμενους σε εξωτερικό χώρο είναι απαραίτητη η επίδειξη εβδομαδιαίου τεστ αντιγόνου με εξαίρεση όσους είναι εμβολιασμένοι ή διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης. Για τους κάτω των 17 ετών αρκεί και το αρνητικό self test, ενώ για παιδιά έως 3 ετών απαλλάσσονται από τα τεστ.

Στους κλειστούς χώρους είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά και η χρήση μάσκας.

Αναλυτικά, τις διευκρινιστικές οδηγίες της ΓΓΑ μπορείτε να τις δείτε ΕΔΩ