Δεκαέξι δρομείς από την Ελλάδα θα τρέξουν την Δευτέρα 18/4 στον Μαραθώνιο της Βοστώνης

 Runbeat Team   9:29 16-04-2022  

Δεκαέξι δρομείς από την Ελλάδα θα τρέξουν την Δευτέρα 18/4 στον Μαραθώνιο της Βοστώνης


Πολυμελής θα είναι η ελληνική αποστολή στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, τον δεύτερο πιο ιστορικό μαραθώνιο μετά τον Αυθεντικό της Αθήνας.

Η κλήρωση ευνόησε συνολικά 16 Έλληνες δρομείς, οι οποίοι θα μπουν σε θέση εκκίνησης την προσεχή Δευτέρα 18 Απριλίου στον ιστορικό Μαραθώνιο της Βοστώνης.

 

Πρόκειται για δεκατρείς άνδρες και τρεις γυναίκες και συγκεκριμένα για τους εξής:

Άνδρες: Μπαλαφούτης Γιώργος, Λουκάς Δαγδιλέλης, Χατζηνικολάου Αναστάσιος, Κατινιώτης Γιώργος, Κρητικόπουλος Λάζαρος, Μητσιάς Μιλτιάδης, Νικολόπουλος Αντώνιος, Χρήστος Παπαζαχόπουλος, Πέχας Σταύρος, Ραχμανίδης Στέφανος, Σαββίδης Γιώργος, Σκαφιδάς Σπύρος, Τσιαντζής Κωνσταντίνος.

Γυναίκες: Κυριακίδου Ραχήλ, Παπαδοπούλου Ελευθερία και Μαρία –Ελουίζα Σταβάρα.

Να αναφέρουμε ότι ο Μαραθώνιος της Βοστώνης εμπνεύστηκε από τον 1ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας του 1896 και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1897.  Διοργανώνεται κάθε χρόνο την τρίτη Δευτέρα του Απριλίου και είναι αφιερωμένος στην «Ημέρα των πατριωτών».

Η διαδρομή του ξεκινά από την πόλη Χόπκιντον στα νότια της Κομητείας Μίντελσεξ και καταλήγει στην Πλατεία Κόπλι στην κεντρική Βοστώνη.

Ο Μαραθώνιος συγκεντρώνει περίπου μισό εκατομμύριο θεατές κάθε χρόνο, ενώ έχει κατά μέσο όρο περί τους 30 χιλιάδες εγγεγραμμένους δρομείς. Φέτος οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 28.000.