Δ. Θεοδωρακάκος: «Είμαι καταδικασμένος αθλητής για μια ζωή αλλά ήρθε η ώρα να εξελίξω και άλλες πτυχές»

 Runbeat Team   13:02 14-04-2022  

Δ. Θεοδωρακάκος: «Είμαι καταδικασμένος αθλητής για μια ζωή αλλά ήρθε η ώρα να εξελίξω και άλλες πτυχές»


Μέσω μηνύματός του στα social media, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος ανακοίνωσε πως είναι έτοιμος να εξελίξει κι άλλες πτυχές, τονίζοντας ότι είναι ένας «καταδικασμένος αθλητής».

Ο έμπειρος Έλληνας δρομέας θέλησε να ενημερώσει ότι η αθλητική του καριέρα δεν ολοκληρώνεται, απλά ότι πλέον θα λαμβάνει μέρος σε ελάχιστους αγώνες, καθώς στόχος του είναι από εδώ και πέρα να εστιάσει στο να είναι δίπλα στους νέους αθλητές και στις διοργανώσεις.

 

Τα επόμενα βήματα του Δημήτρη Θεοδωρακάκου είναι να εξελίξει κι άλλες πτυχές, πέρα από τον αθλητισμό, αλλά και να δώσει πίσω πολλά από όσα έλαβε κατά τη διάρκεια της πορείας του.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανάρτησή του ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος:

«Το παρόν δεν αποτελεί μια ανακοίνωση λήξης της αθλητικής μου καριέρας.Δεν πρόκειται ποτέ να ακούσετε από εμένα ότι σταματάω τον αθλητισμό.

Τον αγωνιστικό, σε στενά πλαίσια, ουσιαστικά τον έχω σταματήσει. Ξέρω καλά τι προϋποθέτει να πρωταγωνιστείς και μάλιστα για κάμποσα χρόνια, οπότε…

Είμαι εθισμένος στην προπόνηση. Σ’ αυτή την γλυκιά ‘’κακουχία’’. Αποτελεί απλά αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Αποτελούσε ακόμα και όταν δεν το ήξερα ή δεν το είχα καταλάβει.





Η εξέλιξη επίσης… Τα δυο αυτά, είναιαπό τα ελάχιστα ‘’πράγματα’’ για τα οποία μπορώ να πω ότι θα υπάρχουν, απαραίτητα, όσο βαστάνε τα πόδια και η καρδιά μου.Οι αγώνες δεν μπορώνα πω πως με συναρπάζουν όπως παλαιότερα.  Έχω ταξιδέψει αρκετά και έχω τρέξει εκατοντάδες, σε κάμποσα μέρη (εντός και εκτός συνόρων). Ενδεχομένως έχω τρέξει καμιά 100αριά μαραθωνίους (ανταγωνιστικά) σε δρόμους και βουνά - μόνο στον ΑΜΑ είναι 17.

Τι θέλω να πω με λίγα λόγια:

Θα με βλέπετε σε αγώνες. Σε κάποιους, ελάχιστους αλλά εμβληματικούς, θα τρέχω ανταγωνιστικά (σύντομα) ενώ σε άλλους όχι. Σε πολλούς θα είμαι εκεί για να υποστηρίζω τους αθλητές και την διοργάνωση. Θα με βλέπετενα κάνωπροπόνηση, όπουαρκετές από αυτές θα είναι ιδιαίτερα σκληρές. Ωστόσο είναιτόσα πολλάαυτά που θέλω να εξελίξω, από τα οποία κάποια είναισυνδεδεμένα με τον αθλητή Δημήτρη, ενώ κάποια άλλα όχι. Θέλω να δώσω πίσω όσα περισσότερα μπορώ από αυτά που ένιωσα στην πορεία μου.’’Καταδικασμένος’’ Αθλητής μια ζωή…

 

Ετοιμάζουμε με τον @runningspins κάτι ιδιαίτερο, (ιδιαίτερο για εμάς τουλάχιστον), το οποίο έχει μία κάποια σχέση με τα παραπάνω. Υπομονή όμως καμιά 18αριά μήνες (στην τελευταία φωτογραφία!»