C25K: Από τον καναπέ, στα 5 χιλιόμετρα

 Runbeat Team   9:30 03-04-2021  

C25K: Από τον καναπέ, στα 5 χιλιόμετρα


Μία εφαρμογή η οποία μπορεί να βοηθήσει άτομα που δεν έχουν και την καλύτερη… σχέση με το τρέξιμο είναι το C25K. Με το πλήρες όνομά του να είναι «Couchto 5K», υπόσχεται να μας σηκώσει από τον καναπέ και να μας ετοιμάσει για τρέξιμο μεσαίων και στη συνέχεια μεγάλων αποστάσεων.

 

Μεταξύ των πολλών επιλογών σε εφαρμογές που μας βοηθούν στην προπόνησή μας λοιπόν, βρίσκεται και η συγκεκριμένη, από την εταιρία ZenLabsFitness. Το C25K περιέχει προγράμματα προπόνησης, με σκοπό να φέρει τα άτομα που τη χρησιμοποιούν πιο κοντά στους στόχους τους. Όπως μάλιστα σημειώνεται στην περιγραφή της εφαρμογής, σκοπός είναι να μας προπονήσει για 30 λεπτά την ημέρα, για 3 μέρες ανά εβδομάδα, έως ότου φτάσουμε στο επίπεδο να τρέξουμε 5 χιλιόμετρα σε κάποιον αγώνα ή σε μία προπόνηση, μετά από 8 εβδομάδες χρήσης της.

 

Το C25K περιέχει και μία λειτουργία με όνομα «Zen Power Playlist», που ασχολείται με τη μουσική που ακούμε κατά τη διάρκεια του τρεξίματος, επιλέγοντας τα κατάλληλα κομμάτια για να μας δώσει ένα «boost» στην απόδοσή μας. Με το applicationαυτό μπορούμε επίσης να μετρήσουμε την απόσταση και τις επιδόσεις μας, ενώ επίσης περιέχεται και χάρτης, όπως και μετρητής θερμίδων που καίμε.

Από εκεί και πέρα, το appδιαθέτει και συνδεσιμότητα μέσω των wearablesπου φοράμε για μεγαλύτερη ακρίβεια. Το C25K διαθέτει δωρεάν πρόγραμμα, αλλά και επί πληρωμή, που ξεκλειδώνει περισσότερες «pro» λειτουργίες. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Androidμέσω του PlayStore, αλλά και για iOS συσκευές, μέσω του AppStore.