Βελτιώστε την ποιότητα της γυμναστικής σας πάνω στο διάδρομο

 Runbeat Team   18:20 21-02-2021  

Βελτιώστε την ποιότητα της γυμναστικής σας πάνω στο διάδρομο


Ο διάδρομος τρεξίματος είναι ένα αρκετά διαδεδομένο όργανο γυμναστικής, που δεν χρησιμοποιούν μόνο οι δρομείς, αλλά όλοι όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό. Υπάρχουν κάποια μικρά tips για την άθληση πάνω σε διάδρομο τρεξίματος που πιθανόν να μην ξέρατε κι εμείς σας τα παρουσιάζουμε για να βελτιώσετε την ποιότητα της γυμναστικής σας.

Τοποθετήστε έναν καθρέφτη μπροστά από τον διάδρομο

Ένας καθρέφτης μπροστά από το μέρος που τρέχουμε μπορεί να μας βοηθήσει στο να ελέγχουμε πολλά πράγματα, όπως αν έχουμε σωστή στάση του σώματος ή αν τοποθετούμε σωστά τα χέρια μας την ώρα που τρέχουμε. Αυτό μάλιστα θα μας προσφέρει μία εμπειρία κοντά σε γυμναστήριο, αφού κι εκεί υπάρχουν συνήθως καθρέφτες γύρω από τα όργανα.

Δοκιμάστε να «μοιράσετε» το τρέξιμό σας

Σε μέρες που ο καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν, αλλά θέλετε να βγείτε έξω να τρέξετε, σκεφτείτε να μοιράσετε την απόσταση μεταξύ δρόμου ή σταδίου και διαδρόμου. Αν για παράδειγμα θέλετε να τρέξετε 10 χιλιόμετρα, μπορείτε να τρέξετε 2 χιλιόμετρα στον διάδρομο, για να λειτουργήσει ως ζέσταμα σε ένα δωμάτιο με ελεγχόμενη θερμοκρασία. Στη συνέχεια μπορείτε να βγείτε έξω και να συνεχίσετε κανονικά το τρέξιμο και στο τέλος, να «κρατήσετε» άλλα δύο χιλιόμετρα για το σπίτι, δηλαδή να τελειώσετε την απόσταση στον διάδρομο, για να κάνετε και την κατάλληλη αποκατάσταση.

Χρησιμοποιήστε ένα διαφορετικό ζευγάρι παπούτσια

Το ιδανικό για έναν δρομέα είναι να έχει διαφορετικά ζευγάρια για τρέξιμο έξω και μέσα. Τα παπούτσια που φοράμε όταν τρέχουμε εκτός σπιτιού ή γυμναστηρίου μπορεί να κάνουν κακό στον διάδρομό μας, αφού όπως είναι λογικό, κουβαλούν άμμο, χώμα και άλλα. Αν λοιπόν έχουμε τη δυνατότητα, είναι προτιμότερο να έχουμε δύο ζευγάρια αθλητικά παπούτσια και να τα αλλάζουμε αναλόγως.

Τρέξτε σε ανηφόρα ή κατηφόρα

Πολλοί δρομείς, κυρίως μαραθωνοδρόμοι, τρέχουν σε κατηφόρα κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους, αλλά και σε ανηφόρα. Αυτό μπορεί να γίνει σε διάδρομο τρεξίματος, εάν με κάποιο τρόπο αλλάξουμε την κλίση του, δημιουργώντας ουσιαστικά μία ανηφόρα ή κατηφόρα. Το τρέξιμο σε ανηφόρα ή κατηφόρα ενδυναμώνει τους τένοντες και τους μύες των ποδιών.

Κάντε ταυτόχρονα μερικές ασκήσεις ενδυνάμωσης

Είτε την ώρα που τρέχουμε σε χαμηλότερο ρυθμό, είτε όσο κάνουμε ένα διάλειμμα από το τρέξιμο στο διάδρομο, μπορούμε να κάνουμε μερικές ασκήσεις ενδυνάμωσης στο σώμα μας. Μερικές καλές επιλογές είναι οι ασκήσεις πνευμόνων, αναπνοής ή οι κάμψεις, σε σταθερό προφανώς, διάδρομο.