Axel Vang Christensen: Ο 17χρονος «φαινόμενο» που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης Ανωμάλου στην κατηγορία Κ20

 Runbeat Team   17:28 18-12-2021  

Axel Vang Christensen: Ο 17χρονος «φαινόμενο» που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης Ανωμάλου στην κατηγορία Κ20


Ο 17χρονος πρωταθλητής Ευρώπης ανωμάλου δρόμου στους άνδρες και την κατηγορία Κ20, Axel Vang Christensen, δείχνει να είναι ένα φαινόμενο του δρομικού κινήματος και ότι θα μας απασχολήσει για πολλά χρόνια ακόμα, καθώς ο ίδιος δήλωσε ότι ακόμα και στα 14 του έτρεχε 120 χιλιόμετρα κάθε εβδομάδα! Πλέον, αλλά και σταδιακά, έχει φτάσει να τρέχει 160 με 180 χιλιόμετρα ανά εβδομάδα, κάτι το οποίο είναι αρκετά εντυπωσιακό με βάση την ηλικία στην οποία βρίσκεται, αλλά και τα χρόνια τα οποία έχει μπροστά του να εξελιχθεί.





Ο Christensen νίκησε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου στο Δουβλίνο στον αγώνα 6 χιλιομέτρων των ανδρών Κ20, σημειώνοντας χρόνο 17:53 και εντυπωσιάζοντας με την επίδοσή του. Ο νεαρός Δανός θυμίζει αρκετά τον Jakob Ingebrigtsen, ο οποίος είχε ακολουθήσει ανάλογη μέθοδο προπόνησης από μικρή ηλικία, για να φτάσει στις σημερινές του επιτυχίες.

Ο γεννημένος το 2004 πρωταθλητής Ευρώπης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου, εξηγώντας μεταξύ άλλων το πως προπονείται από μικρός για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο.

Η σχετική δήλωση του Axel Vang Christensen: «Όταν ήμουν 14 ετών, έτρεχα 120 χιλιόμετρα την εβδομάδα, και στα 15 μου, σε ένα καλοκαιρινό camp, μία φορά είχα κάνει πάνω από 150 χιλιόμετρα σε μία εβδομάδα. Αυτές τις ημέρες κάνω περισσότερα από 160 χιλιόμετρα και μπορεί να φτάσω έως και τα 180 μέσα σε μία εβδομάδα. Το ξυπνητήρι μου χτυπάει στις 5:15 το πρωί, Δευτέρα έως Πέμπτη. Πηγαίνω για τρέξιμο πριν τις 6:00, ενώ επιλέγω να κάνω όλες τις σκληρές και πιο δύσκολες προπονήσεις μου το απόγευμα ή το βράδυ. Οι προπονήσεις και τα χιλιόμετρα ενός κορυφαίου αθλητή είναι πλέον μέρος της ζωής μου».

 

Ο Christensen πάντως έτρεχε τα 10 χιλιόμετρα σε 30:50 ήδη από την ηλικία των 14 ετών!